GL-nyt om bæredygtighed og klima

GL nyhedsbrev
 

Podcast – Kampen om bæredygtighed

Skal gymnasieuddannelserne og GL som fagforening gå foran for at fremme bæredygtighed og et bedre klima? Og hvordan kan gymnasielærere arbejde med bæredygtighed og klimaforbedringer på skolen og i undervisningen?

Gæster i studiet: Janni Petersen, gymnasielærer på KVUC, og Anders Frikke, næstformand i GL og gymnasielærer på Middelfart Gymnasium og HF. Øvrige medvirkende: Asger Wille, næstformand i GL og gymnasielærer på Køge Gymnasium, og Jeppe Læssøe, prof. ved DPU, Aarhus Universitet.  Vært Lars Prestien, teknik og lyd Jakob Flygare, GL.

> Hør podcasten "Kampen om bæredygtighed" del 1 og 2.

 

Netværk for klima og grøn omstilling i gymnasiet

Vil du med til netværksmøde om grøn handling i egen organisation? Vi skal høre, hvad det helt konkret handler om, når vi taler om grøn omstilling fx på en skole. Hvilke indsatser har reel effekt for klimaet? Hvor skal man starte, og hvordan får man andre med? Vi dykker ned i de muligheder, vi har som almindelige undervisere og tillidsvalgte uden ledelsesret eller uanede mængder af tid til rådighed. 

Netværket er nystartet og stadig åbent for nye deltagere. Næste møde er tirsdag den 26. april kl. 13 – 16:30. Du kan enten deltage fysisk i København eller online. Tilmelding til th@gl.org - skriv om du deltager fysisk eller online. Frist for tilmelding til fysisk møde er onsdag den 22. april. 

 

Medlemsundersøgelse om klima og grøn omstilling i gymnasiet

GL's medlemmer og TR har en høj klimabevidsthed og en høj tilbøjelighed til at ændre vaner som følge af klimakrisen. Respondenterne i GL's medlemsundersøgelse vurderer i højere grad end danskerne generelt, at de globale klimaforandringer er et alvorligt problem, og de er i højere grad end gennemsnittet af den danske befolkning indstillet på og i gang med at ændre vaner af hensyn til klima, miljø og bæredygtighed.​ 

> Se medlemsundersøgelsen her

 

Læs også Gymnasieskolens artikler om bæredygtighed

> Flere og flere skoler laver bæredygtige studieture
> Ekspert: Sådan laver du god klimaundervisning
> Mange lærere har klimaidealer – men gør noget andet i praksis

 

Forfatteraften med Jesper Stein

Du kan stadig nå at tilmelde dig forfatteraften med Jesper Stein. Tag med kollegerne og få en aften, hvor forfatteren vil have en særlig gymnasielærervinkel. Kolding 25. april, Aarhus 26. april, København 27. april og Odense 28. april.

> Læs mere og tilmeld dig

 

God påske

GL's hovedbestyrelse og sekretariat ønsker dig og dine en god påske.​


Emner:  
Interessent: