Mød forfatter Jesper Stein

Arrangement
 
Mød forfatteren Jesper Stein sammen med dine kolleger i Kolding 25. april, Aarhus 26. april, København 27. april og Odense 28. april.

​​0000120471_2.jpg

​​​​​​​​GL og Akademiker Pension er vært for en aften, hvor Stein fortæller om sin anmelderroste bog “Rampen” og den kommende “Ædru”, der udkommer 16. marts. Arrangementet er gratis for GL’s medlemmer.

Stein kommer blandt andet ind på, hvordan det er at vokse op med en gymnasielærerfar med en enorm passion for litteratur og sprog, og hvad der sker, når man pludselig står forladt som helt ung med et kæmpe ansvar i en opløst skilsmissefamilie. Hvordan finder man lyspunkterne og sig selv igen og kommer tilbage til tilværelsen efter en livskrise med flere års alkoholmisbrug? 

Program

Kl. 17.00 - 17.30    GL byder på lidt at spise og drikke
Kl. 17.30 - 18.00    Jesper Stein interviewes af Lars Prestien (GL)
Kl. 18.00 - 18.30    Spørgsmål fra salen
Kl. 18.30 – 19.00    Jesper Stein signerer bøger

Om Rampen – vinder af Læsernes bogpris 2021
Uddrag fra bagsideteksten:​
"​Litteraturanmelder, forfatter og gymnasielærer Finn Stein Larsen forlader efter 29 års ægteskab sin kone til fordel for en elev. I hjemmet på Rampen i Risskov står reolerne gabende tomme, og den unge Jesper Stein er ladt alene tilbage med en fortvivlet, bitter og bedøvet mor, der kræver hans uforbeholdne loyalitet. Han kommer i klemme mellem forældrene og lever et dobbeltliv udadtil som den festende pigeglade dødspilot og indadtil som sjælesørger for sin mor i en relation, der er grænseoverskridende tæt.
Skilsmissen forandrer alles liv radikalt og sætter sit præg på dem i årtier efter – for forældrenes vedkommende helt frem til deres død."
Om Ædru – udkommer 16. marts
Uddrag fra bagsideteksten:
"​En 54-årig forfatter med kone, børn og stor succes er kommet på Minnesota-kur i et forsøg på at afværge en skilsmisse. I behandlingen skrælles lag på lag af hans personlighed, og han er ved at gå i opløsning. Han genfinder sig selv i mødet med de andre misbrugere og deres fortællinger om smadrede familier, hensynsløs afhængighed og ikke mindst angsten for at komme til at tage et glas til.
Ædru er en ærlig og rå roman om at gøre op med sit livs løgne og med de store litterære nedtursfortællinger, hovedpersonen altid har elsket og spejlet sig i. Det er også Jesper Steins meget personlige beretning om, hvad der skulle til for at holde op med at drikke."


Tilmelding

Kolding 25. april - tilmeld dig via dette link
Kolding Gymnasium og hf
Skovvangen 10
6000 Kolding
Tilmeldingsfrist senest fredag 15. april

Aarhus 26. april – tilmeld dig via dette link
Risskov Gymnasium
Tranekærvej 70
8240 Risskov
Tilmeldingsfrist senest fredag 15. april

København 27. april - tilmeld dig via dette link
Niels Brock - Det internationale Gymnasium
Bertel Haarders Hus
Linnésgade 2
1361 København
Tilmeldingsfrist senest fredag 15. april

Odense 28. april - tilmeld dig via dette link
HF & VUC FYN  
Kottesgade 4 
5000 Odense C
Tilmeldingsfrist senest fredag 15. april

Emner:  
Interessent: