Kampen om bæredygtighed

Podcast
 

​​​​​​​​​Skal gymnasieuddannelserne og GL som fagforening gå foran for at fremme bæredygtighed og et bedre klima? Og hvordan kan gymnasielærere arbejde med bæredygtighed og klimaforbedringer på skolen og i undervisningen? Hør podcasten "Kampen om bæredygtighed" del 1 og 2.

Gæster i studiet: Janni Petersen, gymnasielærer på KVUC, og Anders Frikke, næstformand i GL og gymnasielærer på Middelfart Gymnasium og HF.
​​Øvrige medvirkende: Asger Wille, næstformand i GL og gymnasielærer på Køge Gymnasium, og Jeppe Læssøe, prof. ved DPU, Aarhus Universitet. ​​​​

Vært: Lars Prestien, GL.
Teknik og lyd: Jakob Flygare, GL.

​ ​

Del 1

​I første del tager vi luppen frem og undersøger, hvad begrebet bæredygtighed er for en størrelse. Og hvordan det bliver brugt i den nationale handleplan for at fremme udvikling af bæredygtighed i uddannelser og i netværket Broen til fremtiden. Begge initiativer indgår GL i.

Vi ser også på, om det er en god idé at skrive bæredygtighed ind i gymnasieuddannelsernes formålsparagraf og i flere fags læreplaner.

Desuden drøfter vi, om klimadagsordenen lægger ansvaret for at redde verden over på de unges skuldre og puster til deres klimaangst.

Del 2

​​I anden del kigger vi på, hvordan man kan arbejde med bæredygtighed på skolen og i sin undervisning.

Vi kommer blandt andet ind på samarbejdsprojekter om bæredygtighed i Uganda og Sisimiut i Grønland og ser på, hvad de to prismodtagende gæster, Janni Petersen og Anders Frikke, konkret har gjort for at fremme bæredygtighed på KVUC og Middelfart Gymnasium og HF.  

Sidst i udsendelsen er der en anbefaling til, hvordan gymnasielærere kan komme i gang med arbejdet efter de syv trin i projektet Grøn Skole​.​

Medlemsnetværk

Hvis du ønsker at deltage i GL's nyoprettede netværk for klima og grøn omstilling i gymnasiet, skal du skrive til Therese Holter ​på th@gl.org.

Medlemsundersøgelse

Læs GL's medlemsundersøgelse om "Klima og grøn omstilling i gymnasiet" her.

Medlemsblad

​Læs Gymnasieskolens artikler:
Flere og flere skoler laver bæredygtige studieture
Ekspert: Sådan laver du god klimaundervisning
Mange lærere har klimaidealer – men gør noget andet i praksis​


​​GL Passiar​
Du kan også høre podcast fra GL ​​​i kanalen "GL Passiar" på din mobil - fx i podcast app'en til hhv. Android og iPhone.​​

Emner: Sygdom
Interessent: Tillidsrepræsentant