GL-prisen 2015 til Uddannelsesalliancen

Pressemeddelelse
 
Uddannelsesalliancen får GL-prisen for hurtig og effektiv mobilisering af modstand mod regeringens varslede besparelser.

Gymnasieskolernes Lærerforening uddelte i dag på sit repræsentantskabsmøde GL-prisen 2015 til Uddannelsesalliancen. Prisen er på 25.000 kr.

uddannelsesalliancen-cover-650.jpg 

GL's formand Annette Nordstrøm Hansen begrundede blandt andet valget med, at Uddannelsesalliancen hurtig​t og effektivt organiserede stor modstand mod regeringens varslede besparelser på uddannelsesområdet. Initiativerne kulminerede foreløbig med demonstrationer, der samlede over 40.000 i Aarhus og København.

Uddannelsesalliancen har tændt det lange lys. Alliancen ved, at de varslede nedskæringer på uddannelsesområdet er kortsigtede. Men også, at de har langtrækkende og alvorlige konsekvenser,

sagde GL-formanden i sin tale.

Yasmin Davali modtog prisen på Uddannelsesalliancens vegne. Hun lagde i sin takketale blandt andet vægt på, at de senere års besparelser allerede har haft alvorlige konsekvenser for kvaliteten i uddannelserne.

Sammen med de besluttede og varslede nedskæringer kan de være det skub, der gør, at vi ikke længere kan holde hovedet over vandet,

sagde Yasmin Davali.

Hun konstaterede, at demonstrationerne 29. oktober er et foreløbigt højdepunkt i Uddannelsesalliancens arbejde, men bestemt ikke afslutningen.

Kampen fortsætter, og politikerne skal holdes ansvarlige for konsekvenserne af nedskæringerne. Det er et langt, sejt og nødvendigt træk,

betonede Yasmin Davali og takkede for prisen.

Overrækkelse af GL-prisen 2015 til Uddannelsesalliancen

Uddannelsesalliancen modtager GL-prisen 2015 for de unges store og flotte arbejde mod nedskæringerne på uddannelserne

Posted by Gymnasielærer on Monday, November 23, 2015
 

Læs GL-formandens begrundelse for prisuddelingen her:

ANHs tale GL-prisen 2015.pdf 

 

Yderligere oplysninger:

Annette Nordstrøm Hansen
formand for Gymnasieskolernes Lærerforening
Mobil: 26247104

Emner:  
Interessent: