Uddannelsespolitisk topmøde

Nyhed
 
1000 gymnasieelever møder Mette Frederiksen (S) og Morten Østergaard (RV) til uddannelsespolitisk topmøde i Aalborg

​​1000 nordjyske gymnasieelever udfordrer den socialdemokratiske statsministerkandidat Mette Frederiksen og den radikale partiformand Morten Østergaard på deres visioner for ungdomsuddannelserne. Det sker på et uddannelsespolitisk topmøde onsdag den 27. februar kl.10.00 – 12.00 på Aalborghus Gymnasium. Arrangørerne er 23 nordjyske gymnasieuddannelser og Gymnasieskolernes Lærerforening.

Topmøde - banner.png

Nordjyske gymnasieuddannelser og GL blæser til topmøde om uddannelse med Mette Frederiksen (S) og Morten Østergaard (RV)


 

Blandt de temaer, som er til debat, er virkningerne af uddannelsesbesparelser for provinser, sårbare unge og integration. Siden 2016 har ungdomsuddannelserne hvert år skullet spare 2 procent, og hvis det fortsætter til 2022, som regeringen foreslår, vil besparelserne på ungdomsuddannelserne samlet løbe op i mere end 10,8 mia. kr., viser en ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd​.

Er det en besparelseskurs, der skal fortsætte, hvis Frederiksen og Østergaard får afgørende indflydelse efter et valg? Og hvordan vil de to toppolitikere fortsat sikre uddannelsestilbud i de tyndt befolkede egne af landet? Det er nogle af de spørgsmål, som de to partiledere skal besvare.

Vi er rigtig glade for, at så mange unge får mulighed for at gå i direkte dialog med en kommende statsministerkandidat og en radikal partiformand om uddannelse kort før et folketingsvalg. Emnet betyder meget for de unges hverdag. Og samtidig er mødet et godt og konkret eksempel på, hvad en demokratisk, politisk samtale kan bruges til. På den måde understøtter topmødet de gymnasiale uddannelsers formål om at fremme demokratisk dannelse,"

​siger Torben Poulsen, rektor Aalborghus Gymnasium, og Tomas Kepler, fmd. for Gymnasieskolernes Lærerforening, der er to af initiativtagerne bag topmødet.

Foruden de to toppolitikere optræder borgmestre, erhvervsliv, regionspolitikere og unge med egne historier i debatten.

Alle pladser til topmødet er besat, men mødet streames live på Facebook. ​

Se programmet for topmødet her: Program topmøde 27. februar 2019.pdf

Læs Gymnasieskolens reportage fra mødet​


 

Emner: Uddannelse; Uddannelsespolitik
Interessent: