Snyd ikke dig selv

Pressemeddelelse
 
Det er en uacceptabel udvikling, at nogen vil gøre en forretning ud af at systematisere snyd

​Når snyd bliver sat i system, som fx med 'fix min opgave', er kampen mod snyd noget nær umulig at vinde.

Det er en uacceptabel udvikling, at nogen vil gøre en forretning ud af at systematisere snyd, mener GL's formand, Annette Nordstrøm Hansen.

Med den nye gymnasiereform, der træder i kraft efter sommerferien, lægges der op til en hårdere kurs mod snyd, og samtidig indføres der mundtlig eksamen i studieretningsprojektet, så det er muligt at afdække, om eleven har skrevet sin opgave selv.

Vi må erkende, at der er kommet et for stort fokus på karakterer. Der er desværre en stigende subkultur, hvor der er mere fokus på at bestå end at forstå. Karaktererne har fået en for stor rolle, dels fordi de er adgangsbilletten til drømmestudiet, dels fordi der er opbygget en performancekultur, som nedtoner glæden ved at lære. Det er vi nødt til at tage alvorligt, for det fremmer snyd, og vi får ikke de dygtige unge, som uddannelse ellers skal give,

siger Annette Nordstrøm Hansen.

Snyd er uacceptabelt, og gymnasierne skal slå hårdt ned på snyd (arkivfoto)

Gymnasierne skal slå hårdt ned på snyd, og det skal være tydeligt for hver eneste elev og deres forældre fra dag ét, at her på stedet accepteres snyd på ingen måde.

Vi skal arbejde på at fremme en kultur, hvor forholdet til karakterer bliver lidt mere afslappet, og hvor glæden ved at lære kommer i centrum,

slutter GL-formanden.

Emner:  
Interessent: