Skoleudvikling i praksis

 
 
Undervisningsministeriet har sammen med lederforeningerne og GL iværksat projekt "Skoleudvikling i praksis" med det formål at styrke det lokale samarbejde.

Undervisningsministeriet har sammen med lederforeningerne og GL iværksat projekt "Skoleudvikling i praksis" (også kaldet SIP), som har til formål at styrke det lokale samarbejde og dialogen om elevernes læring og undervisningens tilrettelæggelse. Tillidsrepræsentanter og lærere skal deltage i samme omfang som lederne.

Projekt "Skoleudvikling i praksis" har til formål at styrke det lokale samarbejde.

Alle skoler skal således i løbet af 2014 deltage i 4 kursusdage med en gruppe på 4 udpegede repræsentanter – to fra ledelsen og 2 medarbejdere, hvor den ​ene normalt er tillidsrepræsentanten. GL administrerer disse kurser for ministeriet via GL-Efteruddannelse.

Baggrunden for SIP er bl.a. GL's henvendelse til ministeren om behovet for at fremme lokal dialog om undervisningen og om arbejdstilrettelæggelsen.

Undervisningsministeriet har udsendt brev til skolerne om projektet:
SIP-UVM brev til skoler.pdf

Læringskonsulenter

For at hjælpe de skoler der har behov, opretter Undervisningsministeriet i to år et nationalt korps med 8-10 læringskonsulenter.

Korpset skal bistå med at gennemføre SIP-projektet og give enkeltinstitutioner målrettet vejledning om kvalitetsudvikling gennem dialog.

Emner: Efteruddannelse
Interessent: Tillidsrepræsentant; Leder