Når valget kommer

GL Mener
Af Tomas Kepler, GL Mener i Gymnasieskolen, januar 2019

​Mange har gjort sig kloge på, hvornår folketingsvalget​ kommer, men mere interessant er det, hvad valget skal handle om. Jeg ærgrer mig over, at den restriktive udlændingedebat med stor sikkerhed igen kommer til at fylde, om end sundhed nu også ser ud til at komme på dagsordenen.

Hvis jeg skulle sætte en dagsorden for det kommende valg, skulle den handle om, hvilket samfund vi vil have – hvordan vi skal tage vare på velfærdssamfundet og de unges uddannelse, og hvilken offentlig sektor borgerne gerne vil have.

Ved OK18 stod alle 840.000 offentligt ansatte sammen, og vi fik stor opbakning fra de privatansatte. Grænsen var for mange nået, og nok-er-nok blev indfaldsvinklen til at få tydeliggjort, at man vil have et velfærdssamfund, som med høj kvalitet kan behandle de syge, støtte de svage og uddanne de unge.

Jeg har netop været til møde sammen med formændene for alle de organisationer, som repræsenterer de offentligt ansatte. Her var der enighed om, at det fortsat er helt nødvendigt at stå sammen. Vi vil gerne sætte en dagsorden om, hvilken offentlig sektor man vil have. Det skal vi gøre nu og frem til OK21.

pd_190114_0428_5149-lille.jpg
​Fra formandsmødet. Fra Venstre Elisa Rimpler, BUPL, Flemming Vinther, CFU, Grete Christensen, DSR, Lars Qvistgaard, AC.

​​Dermed bliver der også brug for, at alle offentligt ansatte er med til at sætte dagsorden ved det kommende folketingsvalg. Ved OK18 stod GL's medlemmer skulder ved skulder med sygeplejersker, pædagoger, bioanalytikere, betjente og mange andre offentligt ansatte rundt om i landet. Mit ønske er, at alle vil medvirke til at erobre dagsordenen – ikke om tre måneder, men nu - og stille folketingskandidaterne til ansvar for, hvilket velfærdssamfund de vil arbejde for. Konfrontér lokale folketingspolitikere og brug de sociale medier. Stil spørgsmål og kræv svar til legitime problemstillinger.

I GL har vi besluttet – i samarbejde med skoler i det nordjyske – at invitere til topmøde i Aalborg om ungdomsuddannelser. Mette Frederiksen og Morten Østergaard har takket ja til at møde elever, lærere, ledere, borgmestre m.fl. onsdag den 27. februar 2019, og vi håber, at flere kommer til. Det overordnede tema vil være værdien af ungdomsuddannelser og især af de gymnasiale ungdomsuddannelser. Det vil bl.a. være en del af debatten at drøfte uddannelse i udkantsområder, sårbare unge og uddannelse som vej til integration. Jeg håber på en god debat både på ungdomsuddannelsestopmødet og i valgkampen – en debat, der kan sætte en ny kurs for velfærdssamfundet.​

Emner: Uddannelse; Uddannelsespolitik
Interessent: