DF vil ikke styrke - men lukke

Debatindlæg
Annette Nordstrøm Hansen i Nordjyske Stiftstidende, 1. juni 2015
Ceveas analyse viser, at hvis man sætter adgangskrav til gymnasiet til 6,5, vil det have stor betydning mange steder i landet.

​Lise Bech og Erik Høgh-Sørensen fra DF efterlyser 29. maj 2015 i Nordjyske Stiftstidende dokumentation for, at Dansk Folkeparti vil lukke gymnasier, når de selv påstår, at de vil styrke gymnasierne. Den dokumentation har Tænketanken Cevea givet.  

Ceveas analyse viser, at hvis blå bloks forslag om adgangskrav til gymnasieuddannelserne effektueres, kan det "få den konsekvens, at gymnasier på Vestegnen, Sydsjælland, Lolland-Falster og i Nordjylland må dreje nøglen om. (... ) Sætter man eksempelvis adgangsbilletten til gymnasiet til et snit på 6,5, så vil døren til gymnasiet nemlig være lukket for den gennemsnitlige folkeskoleelev i disse områder."

Landkort.jpg 

Hvis lokale gymnasier i Nordjylland må lukke, vil det i øvrigt fastholde den sociale arv og vanskeliggøre social mobilitet.

Styrkelse af gymnasieuddannelserne skal bl.a. ske gennem en opdatering af eksamen, så den afspejler undervisningen og ved at give lærerne gode muligheder for at samarbejde om at gøre studenterne så dygtige som muligt. Det vil give den styrke, som vi alle er enige om, at gymnasieuddannelserne skal have.

Emner: Karakterbom; Uddannelse; Uddannelsespolitik
Interessent: