GL-formand: ”Ærgerligt sammenbrud i gymnasieforhandlingerne”

Pressemeddelelse
 
Karakterkrav har fyldt alt for meget i forhandlingerne. I stedet skulle parterne have brugt deres kræfter på at drøfte indhold og kvalitet i uddannelserne. Nu efterlades sektoren i et tomrum.

Forhandlingerne om regeringens gymnasieudspil brød sammen i dag efter 8. forhandlingsmøde. Regeringen og de øvrige partier i Folketinget kunne ikke blive enige om, hvilke karakterkrav eleverne skal opfylde for at komme i gymnasiet. Blå blok holdt fast i karakteren 4 eller 7 i dansk og matematik fra folkeskolen, mens regeringen ville indføre et adgangskrav på 02 i lighed med adgangskravet til erhvervsuddannelserne.

Det er en trist dag for gymnasieuddannelserne. Karakterkrav har fyldt alt for meget i forhandlingerne. I stedet skulle parterne have brugt deres kræfter på at drøfte indhold og kvalitet i uddannelserne. Nu efterlades sektoren i et tomrum. Vi ved, der kommer til at ske noget efter et valg, men ikke hvad eller i hvilken retning, ændringerne vil gå. Det er mildt sagt ikke en ønskeposition for en faglig og pædagogisk udvikling af gymnasierne,

understreger GL-formand Annette Nordstrøm Hansen.   

Karakterkrav har fyldt alt for meget i forhandlingerne. I stedet skulle parterne have brugt deres kræfter på at drøfte indhold og kvalitet i uddannelserne. Nu efterlades sektoren i et tomrum.

   

Hun peger desuden på, at sammenbruddet i forhandlingerne skaber usikkerhed blandt kommende elever og deres forældre.

Ganske længe har eleverne i folkeskolens ældste klasser og deres forældre fået tudet ørene fulde af forskellige karakterkrav, som skulle bane vej for adgangen til en gymnasieuddannelse. Hvad der er op og ned er ikke til at overskue efter sammenbruddet. Det skaber unødig usikkerhed, og det efterlader forvirring om, hvad der skal til for at gå gymnasievejen fremover,

siger Annette Nordstrøm Hansen.  

 

Yderligere oplysninger:

Annette Nordstrøm Hansen, fmd. for GL. Tlf. 26 24 71 04

Emner: Uddannelsespolitik
Interessent: