Indikatorerne viser hvor mange ressourcer landene anvender på uddannelse, hor de anvender dem og hvordan de anvender dem. Et eksempel på en indikator, der har været meget omdiskuteret er en opgørelse over hvor mange lektioner en lærer afholder bag katederet. Problemet er, at landene indberetter forskelligt. Nogle indberetter et skøn, andre det planlagte timetal og Danmark indberetter det faktisk afholdte antal timer. Men antallet af timer bag katederet viser kun en del at lærerens arbejde med at uddanne eleverne. Læreren vejleder elever under projektopgaver, kommenterer deres skriftlige arbejder, og bruger tid på ekskursioner mv. I nogle lande - som i Danmark, er det politisk også besluttet at lægge stor vægt på eksamen og bruge mange ressourcer herpå. Samtidig har vi i Danmark indført undervisningsreformer, der betoner et udvidet undervisningsbegreb, der gør det misvisende at se på katedertimetallet som udtryk for, hvor meget en lærer arbejder eller hvor meget eleverne undervises.
Se nærmere om de indikatorer EAG anvender her: EAG indikatorer
På OECDs hjemmeside kan man se de enkelte EAG rapporter og OECD laver et dansk resume af rapporten, der kan ses her: EAG2016 dansk resumé
Uddannelsesministeriet har lavet en rapport om EAC 2016 i dansk perspektiv, der kan ses her: EAG2016 i dansk perspektiv
OECD sætter hvert år fokus på et udvalgt område. Nogle gange er der ikke særligt fokus på de gymnasiale uddannelser - andre gange giver EAG rapporten anledning til en del debat herhjemme på GL's område. Nedenfor er der eksempler på år, hvor GL har lavet nyhedshistorier for at nuancere pressens udlægning af EAG rapporten.