Internationalt arbejde i GL

 
 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Der er to aspekter i GL’s internationale arbejde. Det ene er et solidaritetshensyn, hvor GL kan være med til at hjælpe andre, det andet er en deltagelse, der hænger snævert sammen med GL’s egen medlemsinteressevaretagelse. 

Her følger GL det uddannelsespolitiske arbejde i Norden, i EU og i OECD og samarbejder ​med lærerorganisationer i andre lande for at få kendskab til forholdene og for at samarbejde om et kvalificeret med- og modspil til de uddannelsespolitiske initiativer, der udspringer af regeringernes stigende samarbejde.


Seneste nyheder om GL's internationale arbejde​

Vi har lavet​ et historisk arkiv til tidligere internationale nyheder her​​​.​​​​​​​

 

 

UNESCO om 2030 mål i Danmark: plads til forbedringhttps://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/UNESCO-om-2030.aspxUNESCO om 2030 mål i Danmark: plads til forbedringUNESCO rapport viser at vi ligger på 31 pladsen i opfyldelse af 2030 målet om at sikre alle en ungdomsuddannelse.
Styrket EU samarbejde på uddannelsesområdethttps://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/Styrket-EU,samarbejde-på-uddannelsesområdet.aspxStyrket EU samarbejde på uddannelsesområdetStatscheferne støtter udvidet uddannelsessamarbejde selv om samarbejdet ligger uden for EU-traktaten.
PISA analyse om elevtrivsel og elevers finansielle kundskaberhttps://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/Opfølgende-PISA-analyse-om-elevtrivsel-og-elevers-finansielle-kundskaber.aspxPISA analyse om elevtrivsel og elevers finansielle kundskaberOECD laver en række specielanalyser af PISA materialet og har på det seneste udsendt en analyse af elvtrivsel og af elevernes finansielle færdigheder.
EU revision af de 8 nøglekompetencer unge skal beherskehttps://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/EU-revision-af-de-8-nøglekompetencer-unge-skal-beherske.aspxEU revision af de 8 nøglekompetencer unge skal beherskeEU har netop gennemført en høringsrunde, hvor man har efterspurgt forslag til revision af de 8 Key Competences, som unge skal lære under deres uddannelse.
FN's verdensmål for 2030 - dansk handleplanhttps://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/FN's-verdensmål-for-2030---dansk-handleplan.aspxFN's verdensmål for 2030 - dansk handleplanDen danske regering lancerede 31. marts 2017 sin plan for implementeringen af de nye verdensmål de 17 SDG'er - Sustainable Development Goals.
Nyt GL solidaritetsprojekt i Georgienhttps://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/Vil-du-med-til-Georgien.aspxNyt GL solidaritetsprojekt i GeorgienGL har d. 22. maj 2017 fået besked om, at vores ansøgning om nyt solidaritetsprojekt i Georgien er godkendt.

Emner: Internationalt
Interessent: