Kontakt til EU og OECD

 
 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Regeringerne samarbejder i stigende grad og bruger eksperterne i EU og i OECD til at lave undersøgelser, der anvendes i en evidensbaseret uddannelsespolitik. 

De vestlige regeringer har en forståelse for, at det samfundsøkonomisk kan betale sig at investere i uddannelser, men der er i krisetider et stigende krav om at få evidens for, hvor disse investeringer giver den største nytteværdi. (Se Internationale undersøgelser).​​ 

GL's kampagne om de gymnasiale verdensmestre i februar 2011 var netop en anskueliggørelse af, at en OECD-undersøgelse havde vist, at Danmark var det land, hvor der var den største samfundsmæssige nytteværdi af investering i ungdomsuddannelserne. 

Det kan være vanskeligt at sammenligne tal for uddannelsessystemer i forskellige lande, da mange forhold er forskellige og landene ikke indberetter tal ensartet. Her er det vigtigt, at GL følger med i EU's og OECD's analysearbejde og kender baggrunden for oplysninger, der ligger bag eventuelle anbefalinger. ​GL deltager derfor løbende i konferencer arrangeret af EU og OECD, og sekretariatet har løbende konta​​kter til​ EU-kommissionen og OECD's uddannelsesafdeling og deltager i udvalg i OECD og EU-systemet.​


 

 

Første europæiske uddannelses summithttps://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/Første-europæiske-uddannelses-summit.aspxFørste europæiske uddannelses summitEU undervisningsministrene drøfter på det første europæiske uddannelses topmøde d. 25.1.2018 tre nye initiativer fra EU Kommissionen.
Styrket EU samarbejde på uddannelsesområdethttps://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/Styrket-EU,samarbejde-på-uddannelsesområdet.aspxStyrket EU samarbejde på uddannelsesområdetStatscheferne støtter udvidet uddannelsessamarbejde selv om samarbejdet ligger uden for EU-traktaten.
Den europæiske sprogprishttps://www.gl.org/uddannelse/internationalt/rapporter/Sider/Den-europæiske-sprogpris.aspxDen europæiske sprogprisUddannelses-og forskningsministeriet gør opmærksom på muligheden for at søge den europæiske sprogpris.
EU revision af de 8 nøglekompetencer unge skal beherskehttps://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/EU-revision-af-de-8-nøglekompetencer-unge-skal-beherske.aspxEU revision af de 8 nøglekompetencer unge skal beherskeEU har netop gennemført en høringsrunde, hvor man har efterspurgt forslag til revision af de 8 Key Competences, som unge skal lære under deres uddannelse.
Skoleudvikling for en god begyndelse i livethttps://www.gl.org/uddannelse/internationalt/Sider/Skoleudvikling-i-EU.aspxSkoleudvikling for en god begyndelse i livetEU Kommissionen offentliggjorde tirsdag den 30. juni 2017 sin meddelelse om skoleudvikling og fremragende undervisning for en god begyndelse i livet.

Emner: Internationalt
Interessent: