Regeringerne samarbejder i stigende grad og bruger eksperterne i EU og i OECD til at lave undersøgelser, der anvendes i en evidensbaseret uddannelsespolitik.
De vestlige regeringer har en forståelse for, at det samfundsøkonomisk kan betale sig at investere i uddannelser, men der er i krisetider et stigende krav om at få evidens for, hvor disse investeringer giver den største nytteværdi. (Se
Internationale undersøgelser).
GL's kampagne om de gymnasiale verdensmestre i februar 2011 var netop en anskueliggørelse af, at en OECD-undersøgelse havde vist, at Danmark var det land, hvor der var den største samfundsmæssige nytteværdi af investering i ungdomsuddannelserne.
Det kan være vanskeligt at sammenligne tal for uddannelsessystemer i forskellige lande, da mange forhold er forskellige og landene ikke indberetter tal ensartet. Her er det vigtigt, at GL følger med i EU's og OECD's analysearbejde og kender baggrunden for oplysninger, der ligger bag eventuelle anbefalinger. GL deltager derfor løbende i konferencer arrangeret af EU og OECD, og sekretariatet har løbende kontakter til EU-kommissionen og OECD's uddannelsesafdeling og deltager i udvalg i OECD og EU-systemet.