Struer Statsgymnasium: Elever og lærere går i demonstration

 
I Dagbladet Holstebro og Struer, tirsdag den 27. oktober 2015
Både lærere og elever på Struer Statsgymnasium går torsdag på barrikaderne for at gøre politikerne opmærksomme på de konsekvenser, det vil have at spare på ungdomsuddannelserne, som der er lagt op til i regeringens finanslovsforslag.

​Både lærere og elever på Struer Statsgymnasium går torsdag på barrikaderne for at gøre politikerne opmærksomme på de konsekvenser, det vil have at spare på ungdomsuddannelserne, som der er lagt op til i regeringens finanslovsforslag.

Helt konkret drager de til Aarhus, hvor der som i København er indkaldt til demonstration imod de bebudede besparelser.

»Det er elevorganisationer og lærerorganisationer både fra ungdomsuddannelser og fra de videregående uddannelser - som det her også omfatter - der har indkaldt til demonstration,« fortæller Jakob Thorgård, der er tillidsrepræsentant for gymnasielærerne på Struer Statsgymnasium og underviser i samfundsfag og idræt.

»Vi tager en stor gruppe lærere og nogle elever af sted til Aarhus, hvor der er demonstration ved rådhuset klokken fire. Det gør vi for at gøre opmærksom på, at her er altså et problem, hvor man virkelig vil spare massivt på uddannelserne, hvis man går planken ud på de her besparelser.«

Rektor på Struer Statsgymnasium, Mads Brinkmann Pedersen, skal ikke selv med til demonstrationen, men siger om initiativet.

»Jeg kvitterer for, at lærerne og eleverne sådan engagerer sig i debatten. Det, synes jeg, er godt, og det er en god lejlighed for eleverne til også at lære den side af demokratiet at kende,« siger han.

Rektoren oplyser dog, at demonstrationen ikke medfører, at nogen timer bliver aflyst på torsdag. Den undervisning, der var planlagt, vil blive gennemført.

Emner: Økonomi
Interessent: