Nordjylland: Ukloge besparelser

Debatindlæg
Rektor ved Nørresundby Gymnasium & HF, Søren Hindholm, på vegne af lederne og medarbejderne ved alle nordjyske stx-skoler samt VUC&hf Nordjylland i Nordjyske Stiftstidende 30. oktober 2015
Det er ukloge besparelser der på langt sigt koster mere end de penge der spares nu.

I går torsdag 29.10 strejkede mange elever og kursister på gymnasiale uddannelser med stx og hf i Region Nordjylland. De strejker, fordi de vil beskytte deres uddannelser mod de besparelser regeringen har sagt skal komme i 2016, 2017, 2018 og 2019.

Medarbejdere og ledelser på de nordjyske gymnasier deler elevernes og kursisternes bekymring og kritik.

Gymnasierne og VUC har gennemført en vanskelig reform for 10 år siden, vi har med succes overtaget vores skoler fra amterne i 2007, og vi har forandret vores måde at tilrettelægge og gennemføre arbejdet på siden 2013. 

Det har været krævende omstillinger.

Samtidig har vi uddannet flere, vi har bevaret et højt fagligt niveau, vi har et rekordlavt frafald, og vores skoler har en stærk og innovativ kultur der udvikler de unge til at blive kreative voksne og konstruktive borgere der bidrager positivt til det danske samfund.

En solid økonomi er en del af forklaringen på at det er lykkedes for os.

De næste fire års besparelser vil svække os, og derfor forudser vi at vi i fremtiden ikke kan give det samme bidrag til dansk uddannelse og til det danske samfunds udvikling.

Det er ukloge besparelser der på langt sigt koster mere end de penge der spares nu.

 

Indlægget er indsendt på vegne af medarbejdere og ledelser på: Brønderslev Gymnasium og Hf, Dronninglund Gymnasium, Fjerritslev Gymnasium og Hf, Frederikshavn Gymnasium og Hf, Aalborg Katedralskole, Hasseris Gymnasium og IB, Hjørring Gymnasium og Hf, Mariagerfjord Gymnasium og Hf, Nørresundby Gymnasium og Hf, Støvring Gymnasium, Thisted Gymnasium og Hf, Vesthimmerland Gymnasium og Hf, Aalborg Studenterkursus, Aalborghus Gymnasium og Hf, VUC&hf Nordjylland.

Emner: Økonomi
Interessent: