Lærerne på Frederiksberg: Nedskæringer rammer de unge

 
 
Åbent brev sendt til Frederiksbergbladet og samtlige kommunalpolitikere på Frederiksberg.

Vi synes, vi skylder at fortælle jer, at den nuværende regering er ved at gennemføre en gymnasiereform, samtidig med at man er ved at lave nedskæringer i sektoren, der er historisk store. Vi finder det helt uansvarligt, at man har store ambitioner for en ny gymnasiereform og samtidig vil gennemføre voldsomme nedskæringer i sektoren. På ungdomsuddannelsesområdet skal man ud af en ramme på 13 mia. kr spare 1,6 mia. kr. frem til 2020. Bare i 2016 har dette betydet, at der er 1.000 færre gymnasielærere til at løfte opgaven i en sektor på ca. 14.000 mennesker. Alene i 2017 skal STX gymnasierne spare hele 5,7% på deres budgetter.

eleverne-selv-frederiksberg.png 

På de 4 frederiksbergske uddannelsesinstitutioner Frederiksberg Hf-kursus, VUF Frederiksberg, Falkonergårdens Gymnasium og Frederiksberg Gymnasium kæmper vi en hård kamp for at tilpasse os de nye tider. Faktum er dog, at disse nedskæringer er for voldsomme og vil fortsætte de næste 4 år. Det er bekymrende, at vi skal gå på kompromis med kvaliteten, fordi der ikke længere er tid nok til at hjælpe den enkelte elev. Mere og mere bliver overladt til eleverne selv, og vores erfaring siger os, at det er langt fra alle, der er i stand til selv at tage ansvar for deres egen uddannelse allerede som 16-årige.

Vi er blevet et rigt samfund i Danmark, fordi vi har løftet bredden via uddannelse. Det vil tage mange år at ødelægge denne stærke samfundsstruktur, men for os er derouten startet. Vi kan ikke stå inde for disse nedskæringer, som ruller ind over os, og vi undrer os over, at vi i Danmark er begyndt at stræbe nedad  i stedet for opad på uddannelsesområdet! Danmark har brug for uddannelse i verdensklasse, og vi kan gøre en forskel, hvis vi får roen til at udføre vores arbejde, uden at vi konstant bliver bombarderet med urealistiske krav om effektiviseringer og nedskæringer.

Med venlig hilsen,

Lærerne på Frederiksberg Hf-kursus, VUF Frederiksberg, Falkonergården og Frederiksberg Gymnasium

Emner:  
Interessent: