Haderslev Katedralskole: I er ved at ødelægge Danmarks fremtid

Debatindlæg
 
Hvem skal ikke længere være på lærerværelset? Hvilket pædagogisk udviklingsarbejde skal vi ikke varetage? Hvilken del af vores kerneydelse skal vi ikke længere udføre?

Lærerne på Haderslev Katedralskole har svært ved at se logikken i regeringens udspil til besparelser på uddannelsesområdet.

Besparelserne kommer til at betyde reduktioner i lærerstaben. For Haderslev Katedralskole betyder det, at vi skal undvære 16 kollegaer ud af 80. Dette betyder, at de tilbageværende skal varetage endnu flere opgaver i en tid, hvor vi i forvejen løber rigtigt stærkt for at opfylde kravene fra Undervisningsministeriet og læreplanerne, og hvor flere kolleger de seneste år har måttet bukke under for presset og er gået ned med stress.

Hvis det så endda bare var dét.

Men det betyder også en kraftig forringelse af den vare, vores gymnasium leverer til topkarakter hver dag.

Haderslev Katedralskole kommer ikke til at kunne oprette små valghold i f.eks. fremmedsprog længere. Derudover vil det berøre de aktiviteter, der hjælper svage elever som f.eks. læsevejledning og lektieværksteder, men også aktiviteter for særligt talentfulde elever står til at blive sparet væk. Det vil gå ud over ressourcer og indkøb af de nyeste lærebøger og materialer, herunder også det nyeste inden for IT, som alle i øvrigt er enige om, er uundværlige i vores videnssamfund. Hos os er kvaliteten i uddannelsen stærkt truet. Og hvis det så kun gjaldt Haderslev Katedralskole.

Men dette gør sig gældende på alle gymnasiale uddannelser. De skal samlet spare 8,7 milliarder, og målsætningen om, at Danmark skal levere verdens bedst uddannede ungdom bliver ren utopi. Nedskæringer i den angivne størrelsesorden koster på kvaliteten i elevernes undervisning - det er der ingen tvivl om! Derfor opfordrer vi Undervisningsminister Ellen Trane Nørby og regeringen til at trække besparelserne tilbage, så vi bevarer kvaliteten i ungdomsuddannelserne, og så vi sørger for veluddannede unge mennesker, der kan klare udfordringerne i fremtidens samfund.

 

Lærerne på Haderslev Katedralskole

 

Emner: Økonomi
Interessent: