Elever og lærere går i sort i protest mod spareplaner

 
 
Undervisningsminister Ellen Trane Nørby blev mødt af sortklædte, utilfredse elever og lærere, da hun i går besøgte Nyborg Gymnasium.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby blev mødt af sortklædte, utilfredse elever og lærere, da hun i går besøgte Nyborg Gymnasium. Utilfredsheden var rettet mod de besparelser på to procent om året de næste fire år, regeringen har præsenteret i forslaget til finanslov for 2016.

ministeren_paa_nyborg_gymnasium.jpg 

Eleverne og lærerne gav overfor ministeren udtryk for, at besparelser på to procent uundgåeligt kommer til at ramme kvaliteten i undervisningen. Alene på Nyborg Gymnasium overstiger besparelserne på to procent det samlede beløb, skolen bruger på administration.

Jeg noterer med tilfredshed, at elevernes aktion kommer vidt omkring på de sociale medier og bliver bragt i indslag fra TV2 Fyn. Det er et af mange gode eksempler fra skolerne på, at det betyder noget for undervisningen, når regeringen vil spare to procent om året. Undervisningsminister Ellen Trane Nørby kan ikke spise offentligheden og skolerne af med uvirkelige udsagn om, at pengene kan hentes hjem ved at effektivisere og spare på administrationen,

understreger GL’s formand Annette Nordstrøm Hansen.

Hun håber, at de mange lokale indslag og eksempler kan være med til at åbne politikernes øjne for, at nedskæringsdagsordenen på uddannelsesområdet er forkert. Den underminerer uddannelsernes kvalitet og dermed det råstof af veluddannede unge, Danmark skal leve af, fastslår GL's formand.

Se videoen fra Tv2 Fyn fra Nyborg Gymnasium her.

Læs lektor Leena Haastrups debatindlæg på Gymnasieskolen til undervisningsminister Ellen Trane Nørby her

Emner:  
Interessent: