Uddannelse er en investering i fremtiden

Debatindlæg
Annette Nordstrøm Hansen i Fyens Stiftstidende 30. november 2016
Socialdemokratiets tidligere undervisningsminister, Christine Antorini, er opmærksom på de gentagne nedskæringers alvorlige konsekvenser.

​Det er med stor beklagelse, at Gymnasieskolernes Lærerforening sammen med resten af den danske uddannelsessektor kan konstatere, at der for nylig blev indgået endnu en finanslovsaftale med nedskæringer på uddannelsesområdet.

For gymnasierne alene betyder det nedskæringer på 250 millioner kroner næste år. De penge gives i stedet til billigere biler. Udsigten til en trekløver-regering bringer ikke en anden prioritering med sig. Den udvidede regering med De Konservative og Liberal Alliance om bord sejler stadig mod skattelettelser frem for investeringer i uddannelse.

Jeg er glad for, at Socialdemokratiet kan se, at nedskæringer har konsekvenser, og at den nuværende regerings finanslovsplaner med flere nedskæringer på uddannelse frem til 2020 bør afvises som uacceptabel, skriver GL-formanden.

Nedskæringer i uddannelsessektoren er kortsigtede, men har langsigtede negative konsekvenser for de unge og for samfundet som helhed. Heldigvis kunne man 24. november i Fyens Stiftstidende læse, at Socialdemokratiets tidligere undervisningsminister, Christine Antorini, er opmærksom på de gentagne nedskæringers alvorlige konsekvenser. Hun har ret i, at uddannelse er en investering i fremtiden. Og det er rigtigt, at der skæres massivt lige nu.

Det er ligeledes et faktum, at nedskæringerne allerede har så alvorlige konsekvenser, at der i dette skoleår er 1000 færre gymnasielærere end sidste år - selv om elevtallet er uændret. Jeg er glad for, at Socialdemokratiet kan se, at nedskæringer har konsekvenser, og at den nuværende regerings finanslovsplaner med flere nedskæringer på uddannelse frem til 2020 bør afvises som uacceptabel. Der skal være handling bag ordene.

Kan vi få slået helt fast, at Socialdemokratiet ikke lægger stemmer til flere finanslove med nedskæringer på gymnasierne?

Emner: Nedskæringer
Interessent: