Ny finanslov og nye nedskæringer på uddannelse

 
 
Investering i uddannelse er den bedste sikkerhed mod de økonomiske udfordringer, vi står overfor i Danmark.

I morgen 2. behandles regeringens forslag til en finanslov for 2017. Lovforslaget har omfattende konsekvenser for gymnasiesektoren: Der skal skæres 1,6 mia. kroner frem til 2020 på gymnasierne, og alene på stx skal der i 2017 spares 5,7 %. Tallene taler for sig selv, og GL har sammen med elever og ledere kæmpet hårdt for at få nedskæringerne af bordet.

Drop nedskæringer og find visionen om uddannelser, der giver kompetence, solidariske og kritiske børn og unge.

Finanslovsbehandlingen falder sammen med en stort anlagt skandinavisk velfærdskonference, som har været afholdt i Oslo i denne uge, og som GL har deltaget i. Budskabet fra konferencen er klart: Den nordiske velfærd er under massivt pres - ikke bare i Danmark, men også i Norge, Sverige og Finland. Nedskæringerne sker inden for alle sektorer og rammer uddannelse, omsorg, sundhed etc. Ingen sektorer går fri, og konsekvenserne er omfattende: Kvaliteten af den offentlige velfærd sænkes, offentligt ansatte oplever kritik, øget arbejdspres og manglende medbestemmelse. Og politikernes eneste svar på samfundets udfordringer og kritikken fra borgere, ansatte, organisationer osv. er: "Skær mere ned". 

Vi er nødt til at se de nedskæringer, der sker på gymnasieuddannelserne i en større sammenhæng og ikke kun kæmpe mod nedskæringer hos os selv, men mod at alle velfærdsområder rammes så hårdt. For tingene hænger sammen - uden veluddannede børn og unge koblet med tryghed og sundhed til alle samfundsgrupper kan vi ikke fremtidssikre vores fælles velfærd og i sidste ende vores samfundsmodel,

siger GL's formand Annette Nordstrøm Hansen og fortsætter:

​J​eg mener meget alvorligt, at investering i uddannelse af børn og unge er den bedste sikkerhed mod de økonomiske udfordringer, vi står overfor i Danmark. Så kære politikere drop nu de nedskæringer og find visionen om uddannelser, der giver kompetence, solidariske og kritiske børn og unge frem igen – unge, som kan være med til at sikre vores fælles velfærd også i fremtiden.

Emner: Finanslov; Nedskæringer
Interessent: