Justerede optagelsesregler på gymnasier er et skridt i den rigtige retning

Pressemeddelelse
 

​​Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, De Radikale, SF, De Konservative og Liberal Alliance er blevet enige om at justere optagelsesreglerne til de gymnasiale uddannelser.

Aftalen betyder blandt andet, at unge - der søger ind på gymnasiet fra en prøvefri 10. klasse på fx en efterskole - ikke skal til optagelsesprøve eller samtale for at få adgang til gymnasiet. I stedet vil de unge kunne blive optaget på baggrund af deres prøveresultater i 9. klasse.

Desuden kan elever, som for eksempel starter på efterskole, men ombestemmer sig inden udgangen af oktober og gerne vil i gymnasiet, optages på baggrund af skolelederens vurdering.

Det er en fornuftig justering, partierne har aftalt. I sommer så vi absurde eksempler på, at elever kom i klemme, fordi de skulle til optagelsesprøve fra prøvefri 10. klasseforløb på efterskoler, selvom de i 9. klasse var blevet erklæret uddannelsesparate og havde bestået afgangsprøven med gode resultater. Det dilemma dæmmer justeringen op for​​, 

​siger GL's formand Tomas Kepler.

Virum Gymnasium-0495.jpg

Han kalder det også fornuftigt, at aftalen giver eleverne mulighed for at fortryde uddannelsesforløb, uden at de skal vente et helt år på at kunne starte i​​ gymnasiet.

Helst så vi adgangskravene rullet tilbage, men justeringerne er et skridt i den rigtige retning. Nu ser jeg frem til, at forligspartierne tager fat på​ en større ændring af den samlede pakke af uigennemskuelige optagelsesregler, så det bliver langt mere enkelt og overskueligt for elever og forældre at forstå, hvad der skal til for at komme i gymnasiet. GL er kommet med et bud, som politikerne forhåbentlig lytter til, 

​understreger Tomas Kepler.
Emner:  
Interessent: