Uddannelsesforbundet og GL i fælles brev til ministeren: Vi er bekymrede for VUC Syd

Brev til ministeren
 

​​​​​​​Uddannelsesforbundet og Gymnasieskolernes Lærerforening har sendt et bekymringsbrev til undervisningsminister Merete Riisager om VUC Syds fremtid.

I brevet opfordrer forreningerne ministeren til at arbejde for at sikre VUC Syd ressourcer til at genoprette økonomien på et økonomisk robust grundlag, så kursister, lærere og den nye ledelse kan få arbejdsro og ordentlige vilkår til at genskabe et godt voksenuddannelsestilbud i Sønderjylland.

Ministerbrev VUC_Syd.jpg​​

Henvendelsen til ministeren kommer som en opfølgning på redegørelsen fra det midlertidige styre, hvor foreningerne finder det positivt, at styret har fokus på et fortsat stærkt og dedikeret voksenuddannelsestilbud med et velfungerende, lokalt forankret VUC-tilbud i Sønderjylland som i resten af landet.

Foreningerne er derimod bekymrede for, om den skitserede løsning vil give økonomisk bæredygtighed og høj kvalitet, som styret beskriver som væsentlige målsætninger. I redegørelsen er forudsat et markant overskud de næste år for at genopbygge egenkapitalen. Herefter skal der betales af på den resterende gæld, institutionen måtte have. Det lægger et enormt pres på institutionen de kommende mange år. 

Særligt hæfter Uddannelsesforbundet og GL sig ved, at det midlertidige styre i redegørelsen skriver, at lærerne på VUC Syd vil skulle arbejde endnu mere effektivt end resten af sektoren. Det er hverken rimeligt, realistisk eller holdbart. Lærerne på VUC Syd har gennem de sidste knap to år levet med usikkerhed, afskedigede kolleger, vigende kursistsøgning og pressens bevågenhed. Det har presset arbejdsforholdene i bund. Det er nødvendigt at sikre lærerne ordentlige arbejdsforhold for at skabe et bæredygtigt undervisningstilbud. Det er vigtigt, at VUC Syd retableres på grundlag af undervisningstilbud af høj kvalitet. Det skylder man kursister og lærere. 

Download brevet: Brev til ministeren - VUC Syd.pdf.​

Emner: VUC
Interessent: