Karriereportrætter

 
 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Et arbejdsliv som gymnasielærer kan forme sig på mange måder: Du kan være gymnasielærer hele dit arbejdsliv eller du kan skifte til og fra gymnasiesektoren - måske endda flere gange. Du kan også skifte jobfunktioner indenfor gymnasiesektoren,​ og du kan være uden arbejde i en periode. 

​Se her fire ​arbejdslivsportrætter af tidligere eller nuværende gymnasielærere og hør om deres blik på gymnasielæreres kompetencer.​Gymnasielæreres humane kapital

Gymnasielærere føler sig oftere end andre grupper på arbejdsmarkedet sikre på deres egne evner i forhold til at klare vanskeligheder på arbejdet. De føler sig oftere motiverede og engagerede i deres arbejde, finder højere grad af mening og er meget loyale overfor deres arbejdsplads.

Det viser over 200 afdækninger, som GL har foretaget af gymnasieskolers professionel kapital . Afdækningerne viser således, at der er dimensioner, hvor lærerne på gymnasierne agerer anderledes og positivt i forhold til deres arbejde sammenlignet med andre grupper på arbejdsmarkedet.

Emner:  
Interessent: