Nyhedsbrev til ikke-fastansatte marts 2016

 
 
Har du et job efter sommerferien? – ellers deltag i møde 27. april i Odense

Regeringens sidst udmeldte besparelser på uddannelsesområdet betyder nedskæringer, og på mange skoler tilbydes vikarer ikke ansættelse efter sommerferien.  Nedskæringerne og det faldende elevtal betyder, at der fremover vil være færre muligheder for job i gymnasiesektoren. GL inviterer dig derfor til et gå-hjem-møde om nedskæringerne og GL's tilbud til ikke-fastansatte lærere, der mister jobbet. Mødet holdes den 27. april kl. 18:00-20:00 på Odense Katedralskole.  Se programmet og tilmeld dig her. GL betaler dine transportudgifter med tog eller bus.

Gymnasielærernes kompetencer er værdifulde på arbejdsmarkedet

I sidste nummer af Gymnasieskolen var tre tidligere gymnasielærere portrætteret: Maja, Morten og Carl, der i dag er henholdsvis leder af Teach på Københavns Universitet, forlagsredaktør hos Lindhardt og Ringhof og direktør og ejer af Paul Petersens Idrætsinstitut. Deres fag spænder over dansk, billedkunst, matematik, historie og idræt. Fælles for deres historier er, hvordan deres mangfoldige kompetencer oparbejdet fra deres tid som gymnasielærere er værdifulde og efterspurgte i andre brancher. Det gælder fx projektledelse, stærke kommunikationsevner, bred indsigt i unge og unges liv, kreativitet, evnen til at motivere og inspirere, evnen til at håndtere mange og korte deadlines og evnen til at levere resultater.

GL's tilbud til medlemmer, der mister jobbet

For at understøtte de medlemmer, der skal i gang med at søge nyt job – også uden for gymnasiesektoren -  har GL en række tilbud til medlemmerne. Helt centralt er GL's karriereforløb, som indeholder skræddersyede forløb med en karrierevejleder, workshops og netværk. Forløbene fokuserer på kompetenceafklaring, værktøjer til jobsøgning og viden om arbejdsmarkedet for højtuddannede uden for gymnasierne.  Du kan læse mere om GL's tilbud og tilmelde dig tilbuddene her.

På mødet den 27. april vil du høre mere om GL's medlemstilbud, bl.a. hvordan du kan søge bredere på arbejdsmarkedet, hvor du vil få inspiration til jobsøgning i små og mellemstore virksomheder. Du bliver introduceret til forskellige jobordninger og tilskudsmuligheder, som du også kan læse om her.  På mødet vil der også være mulighed for at netværke og møde GL's udvalg for Ikke-fastansatte lærere samt GL's formandskab.

Tilmelding til medlemsmødet skal ske senest en uge inden mødet. Du kan tilmelde dig her

Seminar i efteråret

Sæt også allerede nu kryds i kalenderen lørdag den 24. til søndag den 25. september, hvor der er seminar for GL´s ikke fastansatte og arbejdsløse medlemmer. Tilmeld dig her

Emner: Organisation; Stående udvalg; Ikke-fastansatte
Interessent: