Rune Delfs

 
 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Kandidat-profilbillede ​​​​​​​​
Rune Delfs
Skole: Niels Brock & KVUC
Alder​: 28 år
Fag:​ Tysk & Mediefag
​​​

Valgudtalelse​

Fokus på digitalisering og dens udfordringer – det er fremtiden på godt og ondt

Som tysk- og mediefagslærer har jeg selvfølgelig en ambivalent holdning til det digitale – jeg er bevidst om de nye muligheder, men ser også de store udfordringer, denne tendens udsætter underviserne for. Og ja, det er fagre ny verden, der allerede i flere år har været en uundværlig del af klassen med it-udstyr, computer, mobiler samt digitale læringsplatforme og databaser.

Muligheder for efter-/videreuddannelse og sikring af metodefriheden

Ved siden af vores formidling af faglig viden skal vi også mestre it-didaktiske færdigheder. Det forudsætter tid til efter- eller videreuddannelse, som mangler.

Jeg vil i den forbindelse pege på vores metodefrihed og understrege, at der ikke bør indføres krav om implementering af læringsplatforme. Digital detoxing i klasserummet skal ligeledes være en mulighed.

Sociale kompetencer – offline

Selvfølgelig er det stadigvæk gymnasielærerne, der til en vis grad skal skærpe eller uddanne eleverne i digitale kompetencer, så de klarer sig på arbejdsmarkedet og opfylder de behov, nutidens og til dels fremtidens samfund har, men samtidig skal eleverne tilegne sig vigtige sociale kompetencer i klasserummet.

En særlig strategi for fremmedsprogfagene

​Digitaliseringen rammer især fremmedsprogfagene. Der er en særlig udfordring med maskinoversættelser. Kollegerne diskuterer det hver gang, der er en fagkonference. Vi bliver nødt til at formulere en fælles holdning og udvikle en fornuftig strategi.

Den digitale verden kan og skal ikke udelukkes fra klasserummet, men jeg vil kæmpe for, at digitaliseringen, denne fagre verden bliver en positiv ressource for os gymnasielærere fremfor en dystopi.​

Emner:  
Interessent: