Anders Mark Andersen

 
 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Kandidat-profilbillede ​​​​​​​​
Anders Mark Anderse​n
Skole: Frederikshavn Gymnasium 
Alder​: 45 år
Fag:​ Engelsk, historie og psykologi​
​​​

Valgudtalelse​

Tre gode spørgsmål til modparten

Siden 2013 har diskursen omkring gymnasiesektoren været præget af negativt ladede ord: 'nedskæringer', 'arbejdsløshed', 'arbejdspres', 'bureaukratisering', 'lønstagnation' osv. Der er ingen tvivl om, at der gemmer sig en sandhed bag disse ord, en sandhed, som har mærket os alle.

Det har således ikke været ligetil at betragte sit job som meningsfyldt og vigtigt. Faktisk kunne man ønske sig, at diskussionerne, både nationalt og lokalt, kom til at handle om noget andet end det negative.

På Liste 2 kæmper vi for mange konkrete forbedringer, lokalt og nationalt; dem støtter jeg helhjertet. Men jeg vil også slå et slag for den ideologiske og retoriske kamp; vi skal blive bedre til at italesætte vores kvaliteter og til at udbrede kendskabet til vores indsats. I forbindelse med Coronakrisen har flere faggrupper formået at profilere sig selv. Måske kunne vi gøre noget lignende, for vi har trods alt også ydet et stort bidrag siden foråret 2020.

Jeg vil gerne pege på tre konkrete spørgsmål, som jeg mener at GL skal udfordre arbejdsgiverne på:

  1. Hvordan vil man sikre kvaliteten i den daglige undervisning, samtidig med at man konsekvent forringer lærernes arbejdsbetingelser?
  2. Hvordan sikrer man sig, at stillingen som 'gymnasielærer' (for)bliver attraktiv, når man samtidig ringeagter gymnasielærernes indsats og gennemfører fyringsrunde på fyringsrunde?
  3. Hvordan skal fagfagligheden sikres, samtidig med at den enkelte lærer i stigende grad skal navigere i et hav af meningsløse regler og bindinger?

Det handler ikke om, hvad du og jeg mener om disse tre spørgsmål. Det handler om, at modparten begynder at forholde sig til dem. Og den mission støtter jeg helhjertet.​


Emner:  
Interessent: