Stem til A-kassens bestyrelsesvalg

 
Nyhedsbrev til medlemmerne
A-kassevalg, forskningsprojekt og Danmarksindsamling

​Stem til A-kassens bestyrelsesvalg

Magistrenes Arbejdsløshedskasse afholder indtil den 28. november 2016 kl. 10:00 valg til bestyrelsen. GL's hovedbestyrelse opfordrer alle GL-medlemmer, der også er medlem af MA til at afgive sin stemme til valget.

Gymnasieuddannelserne står over for store nedskæringer, og på en række skoler er der allerede afskediget en del lærere. Vi må desværre forvente, at der i de kommende år vil ske flere afskedigelser, og derfor er det vigtigt, at der i A-kassens bestyrelse sidder GL'ere, som har kendskab til gymnasielærernes situation.

GL's hovedbestyrelse opfordrer derfor til, at du som gymnasielærer stemmer på en gymnasial lærer.

Du afgiver din stemme her.

Forskningsprojekt på Aarhus Universitet om demokrati og medborgerskab i gymnasieskolen

På Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet arbejder man på et forskningsprojekt om demokrati og medborgerskab i gymnasieskolen. Forskerne har bedt GL om at formidle et spørgeskema til gymnasielærere.

Du finder spørgeskemaet her.

Forskerne bekræfter, at besvarelse af skemaet naturligvis er anonym. Der er på ingen måde nogen sammenkædning fra denne mail til forskerne (linket er det samme til alle, så der er ingen koder indbygget i linket). Skulle du få skemaet mere end én gang, bedes du kun deltage i undersøgelsen én gang.

Det tager cirka 10 minutter at besvare spørgeskemaet. Spørgsmålene handler dels om din egen forståelse af, hvad det vil sige at være borger i samfundet, og dels om dine tanker om undervisning i gymnasieskolen. Forskerne er interesseret i at få din besvarelse uanset hvilke fag, du underviser i. Projektet, som spørgeskemaet er en del af, er en udløber af to større forskningsprojekter, ACT-projektet om aktivt medborgerskab og det Rockwool-fond støttede ASSISI-projekt om integration og medborgerskab i svenske og danske folkeskoler. Projektet publiceres i løbet af 2017. Spørgsmål om undersøgelsen bedes stillet til bjarkenees@post.au.dk.

Danmarks Største Fredagscafé den 3. februar 2017

Fredag den 3. februar inviterer Danmarks Indsamling til Danmarks Største Fredagscafé – og eleverne på landets gymnasier er inviteret til at være med. GL's hovedbestyrelse har lovet Danmarks Indsamling at sprede budskabet til gymnasielærerne. Der er indsamlingsshow på DR1 den 4. februar 2017, hvor 12 humanitære organisationer og DR samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande. Ideen er, at eleverne på landets gymnasier holder fredagscafe samtidigt fredag den 3. februar 2017 for at støtte indsamlingen. Læs mere om Danmarks Indsamling.

Emner:  
Interessent: