Nok er nok

Pressemeddelelse
 
Statsansatte afbryder samarbejdet med ministeren for offentlig innovation

CFU - Centralorganisationernes Fællesudvalg - har onsdag den 21. december 2016 taget et ganske usædvanligt skridt og på de statsansattes vegne afbrudt samarbejdet med ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde. Det skriver CFU-formanden i et åbent brev.

Baggrunden for bruddet er, at organisationerne bliver mødt med en uacceptabel arbejdsgiveradfærd fra en række styrelser og ministerier – bakket op af Moderniseringsstyrelsen.

Da ministeren efter et krisemøde med CFU i en pressemeddelelse skrev, at ”som minister for offentlig innovation bakker jeg naturligvis op, når de lokale arbejdsgivere tager ansvaret på sig og træffer nogle vanskelige beslutninger om, hvordan der skal prioriteres i deres organisationer,” sagde CFU "nok er nok", idet ministerens melding blev opfattet som en accept af fri jagt på de statsansatte og et brud på den tradition, der følger af den danske model, hvor store forandringer er genstand for forhandling mellem de centrale parter.

nok er nok 2.png 

CFU begrunder bl.a. bruddet med: "Hvis nogen har taget ansvar, så er det CFU og vores medlemsorganisationer. Det har vi helt konkret bevist ved OK11, OK13 og senest ved OK15. Uagtet, at vi ved OK13 blev udsat for et frontalangreb på underviserområdet, og at vi ved OK15 blev udsat for et bagholdsangreb på reguleringsordningen, har vi i respekt for samfundsøkonomien og landets situation, hver gang accepteret overenskomster med endog meget begrænsende lønstigninger. Vi tager ansvar hver evig eneste dag! Lokalt og centralt."

Flemming Vinther, formand for CFU, afslutter det åbne brev til ministeren:

"Det er ikke en beslutning, som vi er glade for at træffe, for både psykisk arbejdsmiljø og samarbejde er hjerteblod for os og vores medlemmer.
Men med den mangel på vilje til samarbejde, som senest blev demonstreret på mødet i går, er det uholdbart at rejse landet tyndt sammen med repræsentanter for en modpart, som tydeligvis ønsker at drive benhård arbejdsgiveradfærd, og hvor samarbejde og trivsel kun er ord."

Det er om følgende projekter, samarbejdet stoppes: Parterne styrker det centrale og lokale samarbejde, Partsfælles indsats for et godt psykisk arbejdsmiljø og Projekt om samarbejde og tillid. Alle projekter, der er aftalt ved de centrale overenskomstforhandlinger.

Se hele det åbne brev her: Åbent brev - CFU til Løhde.pdf

 

Emner: Overenskomst
Interessent: Tillidsrepræsentant

CFU er en samarbejdsorganisation, der løser fælles problemer for statsansatte. Parterne i samarbejdet er Akademikerne, herunder GL,  Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab SKAF samt Offentligt Ansattes Organisationer (OAO).