Fine principper fra Socialdemokratiet

Pressemeddelelse
 
Vejen til lighed går gennem god uddannelse. Derfor er det afgørende, at nedskæringer på uddannelse stoppes.

Socialdemokratiet præsenterer i dag, søndag den 2. april 2017, et principprogram, som Mette Frederiksen kalder partiets politiske kompas. Mette Frederiksen siger, at det bygger på det velfærdssamfund, som partiet i 140 år har arbejdet på at opbygge. Programmet bliver præsenteret ved et stormøde i dag kl. 10 i Odense. Et af de fem offentliggjorde principper er 'lighed'.

Fine værdier fra Socialdemokratiet," mener Annette Nordstrøm Hansen, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, der især hæfter sig ved, at 'lighed', står centralt i principprogrammet. "Vejen til lighed i samfundet går gennem god uddannelse og lige muligheder for alle for at nå et ordentligt uddannelsesniveau. Derfor er det helt afgørende, at nedskæringer på uddannelse stoppes."

 

Lige nu er uddannelse i den politiske debat devalueret til en udgift. Regeringen har iværksat besparelser på 1,6 milliard kroner frem til 2020 på gymnasieområdet, og i dette skoleår er der 1.000 færre lærere end i sidste skoleår til det samme antal elever.

Med Socialdemokratiets principprogram med 'lighed' som en del af det politiske kompas vil uddannelse forhåbentlig igen blive set som en investering, så det igen bliver muligt at få den tætte kontakt med eleverne. Det gælder både til den elev, der skal have en ekstra udfordring, og den elev, der er udfordret fagligt eller socialt. Det er lighed,

slutter Annette Nordstrøm Hansen.

Emner:  
Interessent: