Den danske model skal respekteres

 
 
Søren og Mette i benlås er en fortælling, der tydeliggør behovet for, at arbejdsgiverne ved OK18 viser vilje til at indgå i reelle forhandlinger om undervisernes arbejdsforhold.

"Søren og Mette i benlås – en kritisk krønike om folkeskolen, lærerlockouten og new public management", skrevet af journalist og forfatter Anders-Peter Mathiasen, er udkommet 2. oktober 2017.

En fortælling, der tydeliggør behovet for, at arbejdsgiverne ved OK18 viser vilje til at indgå i reelle forhandlinger om undervisernes arbejdsforhold.

GL's formand mener ikke, at afsløringerne kan komme bag på mange, da der ved OK13 ikke var reelle forhandlinger:

I 2013 var der ikke tale om åbne og frie forhandlinger. Man satte simpelthen den danske model ud af kraft. Om et par måneder skal vi igen i gang med overenskomstforhandlinger, og historien om OK13 understreger behovet for, at arbejdsgiverne ved OK18 viser vilje til at indgå i reelle forhandlinger om undervisernes arbejdsforhold. Respekten for den danske model skal genetableres,

udtaler Annette Nordstrøm Hansen.

Bogen kom til pressens kendskab onsdag den 27. september, og mange har valgt at kommentere. Dennis Kristensen, formand for FOA, kalder fx lærerlockouten for matchfixing.

På Twitter drøftes bogen også:

Twitterbillede.png 

Annette Wilhelmsen, tidligere formand for SF, citeres for, at der var tale om aftalt spil, og det samme gør Marianne Jelved og Kristian Thulesen-Dahl.

I Altinget fremlægger Danmarks Lærerforening en række dokumenter fra 2013, som giver et billede af, hvad der skete.

 

Emner:  
Interessent: