God arbejdsgiveradfærd skal baseres på tillid, retfærdighed og samarbejde

Debatindlæg; Pressemeddelelse
 
Et koncept, hvor medarbejderne skal måles og vejes, skaber ikke kvalitet

​I følge Jyllandsposten mv. har Moderniseringsstyrelsen fået konsulenthuset MCKinsey til at udarbejde et koncept, som har til formål at fremme god arbejdsgiveradfærd i staten.

Selve modellen er endnu ikke offentliggjort, men udmeldingerne i pressen tyder på, at man vil styre den offentlige sektor bl.a. via målinger af medarbejdernes performance med dertilhørende præstationsløn.

GL's formand, Annette Nordstrøm Hansen, finder, at det er en hel forkert vej at gå:

Blækket på tillidsreformen er dårligt nok tørt, og forskningen viser, at det er tillid, retfærdighed og samarbejde, der fremmer kerneydelsen på en arbejdsplads. Resultatmålinger koblet til præstationsløn er en forkert vej at gå og vil i den grad virke kontraproduktivt.

De amerikanske forskere Andy Hargreaves og Michael Fullan siger i "Professionel Capital, Transforming Teaching in Every School", at individuel løn modvirker vidensdeling, og at det er gift for undervisningssektoren.

Det vil i den grad være ødelæggende for gymnasiesektoren, hvis man bruger ressourcer på at måle hvad som helst i stedet for at udøve pædagogisk ledelse. Et koncept, hvor medarbejdernes skal måles og vejes, skaber ikke kvalitet,”

siger Annette Nordstrøm Hansen.

 

Læs også "Kort før OK 15: Ansatte skal måles og vejes" på gymnasieskolen.dk

 

Emner:  
Interessent: