Visionsløs og ensidig tilbagetrækningsaftale afskaffer reelt efterlønnen

Debatindlæg
 
AC meldte i weekenden positivt ud om regeringens tilbagetrækningsaftale med DF og de radikale. Denne holdning deles ikke af GL.

AC meldte i weekenden positivt ud om regeringens tilbagetrækningsaftale med DF og de radikale. Denne holdning deles ikke af GL.

 

GL's formand, Gorm Leschly, beklager de visionsløse forringelser i aftalen og understreger, at kravet om at vi skal arbejde længere jo ikke mindsker problemerne med nedslidning og overbelastning. Hvis der er behov for, at ældre bliver længere på arbejdsmarkedet, bør man gøre det mere attraktivt at blive på arbejdet frem for at straffe dem der - f.eks. på grund af fysisk og psykisk nedslidning - har behov for at forlade arbejdsmarkedet, når de er i 60'erne. Men denne problemstilling forholder den indgåede aftale sig slet ikke seriøst til. Jeg ved, at andre organisationer inden for AC-området har lignende overvejelser, siger Gorm Leschly.

 

Regeringens aftale med DF og de radikale afskaffer reelt efterlønnen for store grupper af lønmodtagere. Reformen rammer i særlig grad alle, der i en årrække selv har betalt til en arbejdsmarkedspension. I den nye aftale hæves pensionsalderen gradvist til 67 år, og samtidig nedsættes den mulige efterlønsperiode til tre år. Når den reducerede efterløn reelt er afskaffet for store grupper, skyldes det, at grupper med en egenfinansieret arbejdsmarkedspension stilles over for kravet om modregning af den pension, de selv har opsparet. Det betyder reelt, at GL's medlemmer kan se frem til, at de må egenfinansiere enhver tilbagetrækning før pensionsalderen, fastslår GL's formand.

Emner: Senior
Interessent: