Yderligere genåbning af gymnasierne

Nyhed
 

​​​​​​

Afgangselever i gymnasierne igen 15. marts

Regeringen og støttepartierne har indgået aftale om yderligere genåbning af gymnasieuddannelserne. Fra på mandag 15. marts kan næsten alle afgangselever komme tilbage på skolen hver anden uge bortset fra eleverne i hovedstaden, Nord- og Østsjælland, som kan modtage undervisning fysisk én gang om ugen udendørs.

Afgangselevernes fremmøde hver anden uge gælder i Østjylland, Sydjylland, Fyn, Vest- og Sydsjælland samt Nord- og Vestjylland. I kommunerne i hovedstadsområdet, Nord- og Østsjælland ​bliver det altså en dag om ugen.


Også de øvrige elever i gymnasieuddannelserne får mulighed for at følge undervisningen fysisk igen. Dog i begrænset form. De kan nemlig få lov at komme i skole én gang om ugen, fremgår det af aftalen. Undervisningen skal for disse elever ​foregå udendørs. 

I Gymnasieskolernes Lærerforening er formand Tomas Kepler tilfreds med den yderligere genåbning.

"Jeg er rigtig glad for, at undervisningsministeren og støttepartierne har lyttet til os og åbner gymnasieuddannelserne yderligere fra på mandag. Det er positivt, for eleverne er hårdt ramt og presset på deres trivsel efter uhørt lang isolation hjemme uden fysisk kontakt til klassekammerater og lærere. Jeg krydser fingre for, at vi hurtigst muligt kan få de sidste elever med, som desværre fortsat primært skal modtage undervisning hjemmefra", 

siger Tomas Kepler.

Test
Det er fortsat et krav, at elever og ansatte løbende testes for Covid-19 efter det eksisterende test-setup.

​Læs mere om aftalen her


 ​

 ​
Emner:  
Interessent: