Yderligere genåbning af gymnasierne efter påske

Nyhed
 

​Efter påskeferien kan gymnasieelever landet over se frem til at kunne tilbringe mere tid sammen med kammeraterne på skolerne. Helt præcist halvdelen af tiden med fysisk fremmøde hver anden uge. 

Det fremgår af den aftale om en større genåbning af Danmark, som alle partier med undtagelse af Nye Borgerlige indgik sent mandag aften. Genåbningen gælder i første omgang fra 6. april til 20. april, og yderligere genåbning vil som led i aftalen ske med udgangspunkt i intervaller på 14 dage mellem faserne. 


Retningslinjer om afstand, hygiejne mv. gælder fortsat, ligesom der også fortsat vil være anbefalinger og krav om test samt brug af mundbind. Den nuværende model for test i uddannelsessystemet fastholdes således. Retningslinjerne vil blive drøftet i sektorpartnerskaberne, som GL indgår i, på baggrund af oplæg fra sundhedsmyndighederne. 

Desuden vil det fortsat være sådan, at skoler og uddannelser i kommuner med særlig høj incidens kan undtages for genåbningsplanerne. Om det sker, beror på en konkret vurdering fra Epidemikommissionen. 

Når vaccinationen af de ældste og sårbare borgere samt borgere over 50 år, der ønsker det, er gennemført, er det udgangspunktet, at skoler og uddannelser kan genåbne fuldt ud. Frem til den milepæl vurderer aftalepartierne ved hver faseovergang, om der er grundlag for at få endnu flere børn og unge fysisk tilbage. 

I den forbindelse indgår overvejelser over indførelse af fleksible modeller – f.eks. med fokus på udendørs aktiviteter, forskudt fremmøde, delt fysisk undervisningstid mv. samt regionale og lokale modeller. 

Derudover indeholder gårsdagens aftale en langsigtet plan for genåbningen, åbning af liberale erhverv og en lang række øvrige områder. 

Læs rammeaftale om plan for genåbning af Danmark her

Emner:  
Interessent: