”Vi har været oppe på 800 elever i 2016, og nu er vi nede på 470 elever. Vi bløder simpelthen elever. Det er, fordi eleverne siger: ”Vi har ikke lyst til at gå i et ungdomsmiljø, som er præget af noget andet”. Det er bare virkeligheden og de hårde facts i jernindustrien, og det bliver jeg nødt til at forholde mig til. Jeg har fyret 20 lærere på grund af de generelle besparelser og nedgangen i elevbestanden. Derfor er jeg glad for, at der endelig kommer en løsning. Jeg havde foretrukket en anden løsning, hvor man bare sagde: ”Du skal gå i gymnasiet dér, hvor du bor”. Så havde man undgået indirekte snak om, at der er en sammenhæng mellem indtægt, social baggrund og etnicitet. Og man havde undgået alle omsvøb og ladet være med at stigmatisere nogen, men bare skabt et bedre undervisningsmiljø for alle.” Jan Vistisen, rektor Herlev Gymnasium & HF
6 gymnasier med skæv elevfordeling må ikke optage nye elever næste år. Hvordan flugter det med, at skolerne skal opnå et bedre image og tiltrække flere elever fra lokalsamfundet året efter? Er der ikke en betydelig risiko for, at opbakningen til skolerne i lokalsamfundet svigter med et år uden nye førsteårselever?
Hør buddene fra Jan Vistisen, rektor Herlev Gymnasium & HF, Birgitte Thomassen, tillidsrepræsentant på NEXT Sydkysten Gymnasium, og GL’s uddannelseschef, Gitte Grønnemose Butler, i podcasten ”Stop for elevoptag - logik fra Omvendtslev?”
Du kan også høre podcasten i kanalen "GL Passiar" på din mobil - fx i podcast app'en til hhv.
Android og
iPhone.
Læs mere om aftalen for de 6 skoler
her.
Læs mere om elevfordelingsmodellen
her.