GL på Folkemødet 2023

Nyhed
 

folk.jpg 

​​​GL deltager i Folkemødet på Bornholm fra 15.-17. juni 2023 med tre højaktuelle debatter:
Fordelingen af elever på gymnasierne, konsekvenser af skærpede adgangskrav til gymnasiet og brugen af ChatGPT i undervisningen.​

Kig forbi, hvis du har mulighed for det.

15. juni 2023 16:00 - 16:45
Hjælp regeringen med elevfordelingen på gymnasierne
K8 - Akademikernes hus

Hvad skal vi prioritere i arbejdet med en ny model for fordeling af elever på landets gymnasieuddannelser? Hvad med "det frie gymnasievalg", det brede geografiske uddannelsesudbud, ​​opgøret med "skæv elevsammensætning" og fremme af principperne om, at alle skal kunne møde og lære hinanden at kende på tværs af sociale, kulturelle og økonomiske skel, så vi bredt og demokratisk kan udveksle værdier og synspunkter i dagligdagen?

Læs mere om debatten her

16. juni 12:30 – 13:25
Er lyset for de lærde blot?
K8 - Akademikernes hus

Sammen med Danske Erhvervsskoler og - Gymnasier, Danske Gymnasier og Landdistrikternes Fællesråd drøfter vi, hvad der sker, hvis regeringen skærper adgangskravet til gymnasiet. Især vil drenge og unge fra ufaglærte hjem få svært ved at komme ind. Med fx 7 som adgangskrav udelukkes 44 procent af unge med forældre, der ikke selv har gymnasial eller videregående uddannelse som højeste uddannelse, viser tal fra Rockwoolfonden.

Læs mere om debatten her  

17. juni 10:00 - 11:00
Robotterne kommer – send lærerne hjem?
G23 - Lærernes Hus (Danmarks Lærerforening)

Brugen af kunstig intelligens som ChatGPT i undervisningen deler vandene. Kritikere hævder, at ChatGPT frister eleverne til at snyde med opgaver, skaber mistillid mellem elever og lærere og underminerer grundlæggende værdier som selvstændig kritisk tænkning og træning i skriftlig formidling. Andre mere positive stemmer peger på, at det er nødvendigt at følge med tiden og inddrage den nye teknologi i undervisningen, hvor det er relevant.

Læs mere om debatten her

Emner:  
Interessent: