Fokus på psykisk arbejdsmiljø

Podcast
 
​​

Der er perioder, hvor arbejdslivet kokser. Opgaverne tårner sig op, og man mister overblikket. For nogen er perioderne kortvarige. For andre længevarende.

Uoverskueligheden bosætter sig i psyken og skaber ravage. Det kan give søvnproblemer, irritabilitet, hukommelsessvigt og apati. 

En bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø - og en ny vejledning om stor arbejdsmængde og tidspres - skal hjælpe med at forebygge psykiske arbejdsmiljøproblemer på blandt andet gymnasieskolerne. 

Bekendtgørelsen indeholder ikke nye krav, men samler de mest relevante regler om psykiske arbejdsmiljø.

Hvordan kan bekendtgørelsen og vejledningen hjælpe med at forebygge problemer i det psykiske arbejdsmiljø på gymnasieskolerne? Og hvordan kan lærerne arbejde med forebyggende tiltag?

Hør rådene fra GL's arbejdsmiljøkonsulent, Ditte Rask.

"Psykisk arbejdsmiljø betyder rigtig meget for gymnasielæreres dagligdag. Men det er først nu, at reglerne om psykisk arbejdsmiljø bliver skrevet ind i en bekendtgørelse, som konkretiserer området tydeligere", siger Ditte Rask

"Det er vigtigt at blive klar over kravene i arbejdet. Hvad skal vi leve op til? Hvornår kan vi gå hjem fra arbejdet med god samvittighed? Det er et ansvar, der ligger hos arbejdsgiverne, men det er også noget, man kan tale med hinanden om som kolleger. Hvad oplever vi egentlig hver især, hvad er det for nogle problematikker, vi står med? Det er et kollektivt anliggende", understreger Ditte Rask.

​​Læs bekendtgørelsen om psykisk arbejdsmiljø her.
Læs vejledningen "Stor arbejdsmængde og tidspres" her.


​​GL Passiar​
Du kan også høre podcast fra GL ​​​i kanalen "GL Passiar" på din mobil - fx i podcast app'en til hhv. Android og iPhone.​

Emner: Arbejdsmiljø
Interessent: Arbejdsmiljørepræsentant