Fællesbrev fra Danske Gymnasier, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning og GL

 
 

​​​​​​​Birgitte Vedersø, formand for Danske Gymnasier, Martin Mejlgaard, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, og Tomas Kepler, formand for GL, har skrevet et fælles brev til gymnasielærere, -elever og -ledere. De skriver:

​Så kom regeringens udmelding om, at de ekstraordinære forholdsregler for at bekæmpe corona-smitten forlænges frem til den 13. april. Dermed kan vi alle desværre se frem til endnu flere uger med virtuel undervisning og ufrivillig isolation.

Den første uge med lukkede gymnasier har vist en utrolig stor vilje til at få det til at fungere, kreativitet, hjælpsomhed og tålmodighed hos jer alle. Vi er dybt imponerede over, hvordan I har omstillet jer på rekordtid og taget de ekstraordinære omstændigheder og de tekniske udfordringer i stiv arm, selv om det bestemt ikke har været nemt, og ikke kan erstatte den hverdag, vi normalt samles om. Tusind tak for det!

I har været rigtig gode til at få undervisningen op at køre, sparre, diskutere og bare holde kontakten via sociale medier og digitale platforme. Nogle gymnasier har endda forsøgt sig med virtuelle morgensamlinger for at styrke sammenholdet nu, hvor de fysiske møder er suspenderet.

Det vil der være behov for også i de kommende uger. Og udfordringen bliver at holde dampen oppe, når det hele ikke længere er nyt, og når savnet af vennerne, kollegerne, klasseundervisningen og skoledagen for alvor indfinder sig.

Det bliver hverken nemt eller sjovt at skulle fortsætte – især fordi der ikke er sat en endelig udløbsdato på. Mange af jer er forståeligt nok bekymrede for, hvad forlængelsen betyder for blandt andet eksamen, dimission og studenterkørsel. Vi bliver jer svar skyldige noget tid endnu. Men vi kan garantere jer, at vi gør alt, vi kan, for at løse problemerne og føre jer alle så godt som muligt igennem denne tid.

Vi er sikre på, at vi nok skal komme godt igennem det hele sammen. Men det kræver meget af os hver især, og der vil være dage, hvor det hele synes tungt. Husk at vi er der for hinanden, selv når vi ikke er fysisk sammen. Hold modet oppe og hold fast i det gode humør.

Faelles logoer.png

Du kan se brevet her: Fælles brev pdfFælles brev fra DG, DGS og GL.pdf

Emner:  
Interessent: