Med finansloven skæres 2 procent i 2016 på gymnasieuddannelserne

GL nyhedsbrev
 
Nyhedsbrev til medlemmerne om nedskæringerne på gymnasieuddannelserne.

​I dag har regeringen med de tre andre partier i blå blok indgået aftale om finansloven for 2016, som betyder nedskæringer på gymnasieuddannelserne. 

I tirsdags, den 17. november, indgik regeringen sammen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti, en aftale om politiet, som delvist skal finansieres af nedskæringer på ungdomsuddannelser. Med politiforliget og finanslov 2016 er det nu aftalt, at det varslede omprioriteringsbidrag er en realitet for gymnasieuddannelserne.

GL har meldt ud, at det er en helt forkert vej at gå at skære på uddannelser, og kampen mod nedskæringer fortsætter. Med de 2 procents nedskæringer i 2016 og med det besluttede EUD-budgetforlig, som yderligere koster gymnasieuddannelserne 400 mio. kr., er det helt afgørende, at alle i sektoren kæmper sammen mod yderligere nedskæringer, så der fx ikke igen tages 2 procent på finanslovene for 2017, 2018 etc.

Læreres, lederes og elevers foreløbige indsats har lagt et pres og tydeliggjort i offentligheden, at nedskæringerne er katastrofale for de unges uddannelse. Det pres skal bruges som baggrund for den kommende kamp, der skal modvirke yderligere nedskæringer på gymnasieuddannelserne.

175.000 undervisere​​ kæmper sammen

Vi er mere end 175.000 undervisere i DUS, der kæmper for at bevare kvalitet i undervisningen. DUS er et samarbejde mellem BUPL, Danmarks Lærerforening, Dansk Magisterforening, Frie Skolers Lærerforening, Handelsskolernes Lærerforening, Uddannelsesforbundet og Gymnasieskolernes Lærerforening.

Organisationerne har i dag offentliggjort et lille videoklip, som sætter på spidsen, at regeringen siger, de vil investere i uddannelse. Men nu skærer de 8,7 mia. kr. på uddannelsesområdet.

Regeringen siger, de vil investere i uddannelse, men skærer 8,...

Regeringen siger, de vil investere i uddannelse. Men nu skærer de 8,7 mia. kr. på uddannelsesområdet.Vi er mere end 175.000 undervisere i DUS, der kæmper for at bevare kvalitet i undervisningen.

Posted by Gymnasielærer on Thursday, November 19, 2015

Del gerne filmen på facebook!

Vi har også lagt filmen på gl.org, Twitter og YouTube.

Emner:  
Interessent:  

video-nedskaeringer-loekke.jpg 

Regeringen siger, de vil investere i uddannelse, men nu skærer de 8,7 mia. kr. på uddannelsesområdet.

Se videoen nederst på siden.