Kurser og kompetencer

GL nyhedsbrev
 

Et nyt år er i gang

Vi håber, du er kommet godt i gang med det nye år. Måske har juleferien givet anledning til nogle overvejelser om dit arbejdsliv. Er det fx tid til at kigge mod nye opgaver, til at opbygge nye kompetencer eller til inspiration og sparring? GL tilbyder fyraftensmøder, kurser, sparring og værktøjer:

GL inviterer til fyraftensmøde om ChatGPT og skriftlighed i gymnasiet

Hvad er det egentligt ChatGPT gør og kan – og hvad kan teknologien ikke? På fyraftensmødet vil du få den nødvendige baggrundsviden til bedre at kunne forholde dig til de mange spørgsmål, som udbredelsen af ChatGPT rejser. Hvilke konsekvenser kan ChatGPT få for udvikling af elevernes skrivekompetencer – og forståelsen af snyd? Forsvinder alle problemer, hvis der lige om lidt kommer kontrolprogrammer, der kan afsløre brug af ChatGPT i opgaver? GL giver et glas vin og et let måltid til arrangementet.

Tid og sted: Torsdag den 9. marts ​kl. 16-18:30, i Aarhus.

Gratis for GL-medlemmer. Tilmeld dig her.

Bliv en en skarp jobsøger

– kom til virtuelt kursus

"Hvordan kan jeg matche mine egne erfaringer og kompetencer ind i et nyt job eller en ny branche?". På kurset får du som deltager viden om og værktøjer til at udarbejde målrettet og velfunderet ansøgningsmateriale. Og du får som en del af kurset individuel feedback på dit ansøgningsmateriale.

Kurset er virtuelt og målrettet medlemmer i arbejde. Det afholdes torsdag den 2. marts 2023 kl. 16:30-19. Læs mere og tilmeld dig her.

- Brug værktøjer og tutorials
GL har åbnet en temaside til dig, som overvejer at prøve noget nyt i dit arbejdsliv. Måske indenfor gymnasiesektoren eller måske i et andet job? Du finder værktøjer til at få skrevet et brutto-CV, der skaber et overblik og et sprog om dig selv som en professionel opgaveløser. Du finder hjælp til at udarbejde et målrettet ansøgningsmateriale og til, hvordan du laver research på det job, du overvejer at søge.

Velkommen til fyraftensmøder om kompetencer i Køge og Grindsted
På fyraftensmøderne sætter vi fokus på, hvordan gymnasielæreres kompetencer kan bruges på mange måder og i flere funktioner i og udenfor gymnasiesektoren. Måske har du eller en kollega overvejet at skifte spor, måske er du nysgerrig efter, hvordan gymnasielærerjobbet kan kombineres med andre opgaver. Eller du har lyst til generelt at se på de muligheder, du og kollegerne har i arbejdslivet. Tilmeld jer og læs mere ved at klikke på et af møderne:
Køge den 27. februar 2023 kl. 16-18:30
Grindsted  den 3. marts 2023 kl. 16-18:30

GL-E kursus: Aldringens biologi

Aldersforskningen er højt prioriteret i både USA og Europa, og der er sket store landvindinger inden for de sidste årtier i forståelsen af aldringens molekylærbiologi. Interventionsforsøg på dyr har vist, at levetiden kan forøges markant på mange forskellige måder, og der arbejdes ihærdigt på at overføre nogle af erkendelserne til at forøge helbred og levetid hos mennesker. På kurset bliver du indført i aldringens biologi og der, hvordan dette hotte forskningsemne kan inddrages i undervisningen i biologi og bioteknologi.
Tid og sted: Kurset afholdes den 23. marts 2023 kl. 10-16, på First Hotel Grand i Odense.
Læs mere og tilmeld dig her.

Er du ledig eller årsvikar og nysgerrig på job indenfor offentlig forvaltning?

Kurset "Fra underviser til fagperson i den offentlige forvaltning" introducerer dig som gymnasielærer til den offentlige forvaltning som et muligt arbejdsområde. Du får på kurset indblik i forskellige roller og funktioner, der varetages af medarbejdere med vidt forskellig uddannelsesmæssig baggrund.

Kurset er for ledige og ikke-fastansatte og afvikles torsdag den 2. februar 2023 kl. 9-16. Kurset er virtuelt og gratis for medlemmer af GL. Læs mere og tilmeld dig her.

Husk du kan få karriererådgivning i GL

GL tilbyder karrieresparring til dig, der er gymnasielærer og gerne vil have sparring om de næste skridt i dit arbejdsliv. Fx hvis du er nysgerrig på, hvilke mulige kompetencer du har som gymnasielærer eller om jobperspektiver indenfor eller udenfor gymnasiesektoren.

For medlemmer i arbejde – læs mere og tilmeld dig her.

Er du ikke-fastansatte eller ledig tilbyder GL er særligt karriererådgivningsforløb. Læs mere og tilmeld dig her.

Søg om penge til din kompetenceudvikling

Du har mulighed for at udvikle dine kompetencer for penge fra Den Statslige Kompetencefond. Næste ansøgningsfrist begynder tirsdag d. 7. februar 2023. Puljen vil være åben for modtagelse af ledergodkendte ansøgninger fra tirsdag den 7. februar 2023 kl. 10 til tirsdag den 21. februar 2023.

Måske er du interesseret i et ekstra sidefag, en master- eller diplomuddannelse, en vejlederuddannelse eller i kompetenceudvikling, der forbedrer dine jobmuligheder uden for gymnasiesektoren. Læs mere her.

 

Med venlig hilsen
Gymnasieskolernes Lærerforening


Emner:  
Interessent: