GL-nyt: Besparelser slukker drømme

GL nyhedsbrev
 

"Besparelser slukker drømme" er titlen på den kampagne, GL skyder i gang i dag, tirsdag den 5. september 2017. Målet med kampagnen er at synliggøre, at de omfattende besparelser, som har ramt de gymnasiale uddannelser siden 2016, har konsekvenser - især for eleverne.

Der er allerede sparet en million lærertimer væk det seneste år. Gennemføres regeringens bebudede besparelser frem til 2021, vil der i alt blive sparet 1,8 mia. kr. Det kan betyde 4 mio. færre lærertimer set i forhold til et uændret elevtal. Når færre lærere skal varetage opgaven, vil det gå ud over kvaliteten i undervisningen og dermed eleverne. Derfor råber GL igen politikerne op og advarer mod konsekvenserne af besparelserne.

Besparelser slukker drømme.png 

Vi har annoncer i dagspressen (Berlingske, Jyllands-Posten og Politiken) samt i Altinget og Ræson over de kommende uger.

Forskellige steder i landet vil det fra næste uge være muligt at finde plakater i bymiljøet. Ser du en plakat, så send os et billede med beskrivelse af, hvor du har set den. (du kan bare svare på denne mail).

I forbindelse med kampagnen er der udarbejdet tre film: En film, der ganske kort beskriver temaet "Besparelser slukker drømme." En film med direktør for Nationalmuseet, Rane Willerslev, og forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky, som beskriver, hvad gymnasiet betød for dem. Som Willerslev udtrykker det: Danmark skyder sig selv i foden med en bazooka, hvis besparelserne på uddannelse ikke stoppes. Både Willerslev og Riebnitzsky mener, at gymnasiet var afgørende for, at de er kommet dertil, hvor de er i dag.

Den tredje film er med gymnasieelever, som fortæller om deres drømme, der ikke må slukkes med besparelser.

Film og øvrigt materiale vil blive delt på Facebook og Twitter i de kommende uger, og vi håber, at alle medlemmer vil hjælpe med at dele budskaberne. Du vil også kunne støde på filmene på web-tv og på YouTube. Fra på torsdag kan du i cafeer og biografer over hele landet finde et postkort med budskabet.

Det er en væsentlig del af kampagnen at tale med politikere for at gøre opmærksom på, at det ikke er gratis at spare på uddannelser. Det gør vi centralt, men vi håber også, at I på skolerne vil hjælpe med at vise politikere, hvilke konsekvenser besparelser på gymnasieuddannelser har.

Læs mere og se filmene på Besparelser slukker drømme

Hovedbestyrelsen har opfordret tillidsrepræsentanterne – gerne i samarbejde med skolens ledelse – til at holde møde for skolens lærere/medarbejdere om konsekvenser af nedskæringerne for sektoren og for skolen. Mødet skal gerne afvikles torsdag den 21. september 2017. Hvis dette ikke er muligt, opfordres til, at mødet holdes i løbet af uge 38.

Samtidig opfordres I til at deltage i Uddannelsesalliancens demonstrationer torsdag den 5. oktober 2017.

Du kan læse om regeringens finanslovsforslag 2018 her.

Emner: Nedskæringer
Interessent: