GL-nyt med fokus på EUX

GL nyhedsbrev
 

Nødvendigt at ændre eux – GL-fmd. i Altinget
I dagens udgave af Altinget skriver GL-fmd. Tomas Kepler, at det er nødvendigt at ændre eux. GL foreslår bl.a., at eux forlænges med 1 år, og at fagenes afkortning mindskes. Desuden skal fag på gymnasialt B- og A-niveau kunne læses efter gymnasiale læreplaner fra uddannelsens start, og muligheden for 'afstigning' på eux merkantil skal afskaffes.

GL-politik for eux
På GL's hjemmeside finder du en opdateret politik for eux.

Eux er et godt supplement til udbuddet af gymnasiale og erhvervsfaglige ungdomsuddannelser, men rummer en række problemstillinger i sin nuværende form. Blandt andet har eleverne svært ved at nå de faglige mål i de gymnasiale fag. Derfor præsenterer GL en række løsningsforslag for eux som indspark til de aktuelle politiske forhandlinger om ændringer af uddannelsen, der forventes fremsat i et lovforslag til foråret.

Eux-temanummer i Gymnasieskolen
Fagbladet Gymnasieskolen har i et temanummer beskrevet en række udfordringer med bl.a. skæv arbejdsbelastning og mangel på tid, som presser lærere og elever på eux.
Læs temanummeret her

Webartikler om eux
Læs også webartiklerne fra Gymnasieskolen:
"Lærere: Opbygningen af eux er langtfra optimal" her
"TR og rektor: Sådan har vi mindsket den skæve arbejdsbelastning på eux" her

Kursus: Relationer, motivation, trivsel og læring i fællesskab
GL-e udbyder kurset "Relationer, motivation, trivsel og læring i fællesskab", der giver dig arbejdsformer, inspiration og konkrete redskaber til at udfordre og fremme elevernes motivation og styrke relationerne i læringsfællesskabet.

Sted: Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C
Dato og tid: 10. februar 2022 kl. 10:00 - 16:00
Pris (momsfri):
Ikke medlem 3400,00 kr.
Medlem 2800,00 kr.

Læs mere her


Emner:  
Interessent: