GL-nyt: Kompetencer og kurser

GL nyhedsbrev
 

Søg penge til kompetenceudvikling

Statens Kompetencefond åbner for ansøgninger om penge til kompetenceudvikling - fx nyt sidefag, diplom- eller masteruddannelse - tirsdag den 5. oktober kl. 10. Der er rift om pengene, som alle akademikere i staten kan søge, så sørg for at have ansøgningen klar, når fonden åbner. Du kan se, hvordan du søger her

Ni procent af gymnasielærerne har tidligere søgt midler til kompetenceudvikling fra Statens kompetencefond, og flertallet får bevilget penge til deres ønskede kompetenceudvikling. 

Landsdækkende fyraftensmøder om gymnasielæreres kompetencer
Bliv inspireret på fire fyraftensmøder i august og september med redskaber og ord, der kan skærpe blikket på gymnasielæreres særlige styrker, mange kompetencer og mulige arbejdsmarkeder. Inspirationen kan bruges i dit nuværende job eller på din vej til et andet.

Alle fyraftensmøder foregår kl. 16.00 – 18.30, og GL byder på et glas vin og et let måltid.

Tilmeld dig på links nedenfor:

Aarhus 30. august 2021
Sønderborg den 1. september 2021
Frederikshavn den 20. september 2021
Helsingør den 22. september 2021

Gymnasielærere skifter spor – inspirationsværktøj og ny rapport

GL lancerer nyt værktøj til lærere, der har svært ved at få job på et vigende arbejdsmarked for gymnasielærere, eller som ønsker at skifte karrierespor. Brug sporskifteværktøjet  til at se, hvilke kompetencer der er efterspurgte på karriereveje valgt af tidligere gymnasielærere.

Læs mere om sporskifter i rapporten "Analyse af gymnasielæreres sporskifter" .
Hent også inspiration i Gymnasieskolens artikel om tidligere gymnasielærer Tobias Huus, der har erstattet klasseværelset med et kontor i Skattestyrelsen.

Dyrk de visuelle virkemidler i din undervisning – fysisk eller online

Vil du udforske brugen af visuelle virkemidler og bruge tegning mere aktivt, så har du muligheder for at komme på et efteruddannelseskursus for gymnasielærere. Det er ikke en forudsætning for at deltage, at du er en ørn til at tegne.

På det fysiske kursus (28. september kl. 10-16 i Aarhus) arbejder vi med simple og letanvendelige tegneteknikker og skabeloner. Det er analogt og taktilt, og du kan tage teknikkerne direkte med i undervisningen.

Tilmeld dig "Visuel formidling – et værktøj til bedre læring".

Online-formatet (21. januar 2022 kl. 10-15) er afprøvet, og det er velfungerende til at lære grundlæggende tegneteknikker, hurtige figurer og visuelle symboler. Vi træner og udvikler evnen til at formidle viden visuelt på efteruddannelseskurset, som man kan deltage i fra hele landet.

Tilmeld dig "Tegning som redskab i undervisningen"

 

 

 

 

 

 


Emner: Kursus
Interessent: