GL-nyt: Invitation, podcast og kurser til dig

GL nyhedsbrev
 

Invitation til workshop: Dit arbejdsliv – hvad er vigtigt for dig og kollegerne?

Hvad fylder for jer på skolen? Hvad er vigtigt at få gjort noget ved - for dig og dine kolleger?

Deltag i medlemsmøde; alle dage kl. 16-18: Læs mere og tilmeld dig: 

17/1 i Aalborg
19/1 i Aarhus
23/1 i Kolding
24/1 i Næstved
26/1 i København

GL får ny direktør

GL har ansat Kristian Lysholt Mathiasen som ny direktør pr. 15. januar 2023. Kristian kommer med erfaring som fagforeningsdirektør, senest som direktør i Farmakonomforeningen. 

Ny regering – ny minister

Mattias Tesfaye er ny undervisningsminister i den nye SVM-regering. GL ser frem til samarbejdet med ministeren og de nye ordførere, om end det ikke er de gymnasiale uddannelser, der just fremmes i regeringsgrundlaget. GL's umiddelbare reaktion på, at elevfordelingsaftalen droppes, kan ses her:

Droppet aftale om elevfordeling er et kæmpe tilbageskridt (gl.org). Man kan glæde sig over ministerens tilgang til lærerarbejdet: Gymnasiernes nye minister: "Alle, der arbejder med børn og unge, skal ranke ryggen" – Gymnasieskolen. 

Podcast: Det er aldrig for sent – styrk indsatsen for udsatte i teenageårene

Unge, som er kommet dårligt fra start i livets første år, kan få stor og afgørende gavn af en hjælpende indsats i de tidlige teenageår.
Det viser ny forskning fra Rockwool Fondens Forskningsenhed, der er lavet sammen med forskere fra Tempel University Philadelphia og University of California.
Hør Signe Hald Andersen, Ph.d., Interventionschef og forskningsprofessor ved Rockwool Fondens Forskningsenhed og Anders Frikke, næstformand i Gymnasieskolernes Lærerforening,
fortælle, hvorfor teenageårene – på linje med de tidlige år i barndommen - er et åbent vindue for at påvirke unge i en positiv retning, og hvad GL kan bruge forskningsresultaterne til. 

Podcast: På sporet af dannelse

Politikere og opinionsdannere skriger på mere dannelse - ikke mindst i uddannelserne.
Hvad er det i tiden, der gør dannelse så hot, og hvad skal vi forstå ved dannelse i dag?
Og hvorfor siger flere, at unges mistrivsel i høj grad skyldes et dannelsestab?

Det kan du høre mere om i GL Passiar "På sporet af dannelse", hvor Stefan Hermann, rektor for Københavns Professionshøjskole, og Jan Maintz, lektor på Virum Gymnasium og medlem af GL's hovedbestyrelse, reflekterer over dannelsesbegrebet, tager temperaturen på tidsånden og byder ind med værdier, som de mener, vi bør sætte i højsædet. 

Podcast: GL-formanden om situationen for gymnasieuddannelserne

På GL's repræsentantskabsmøde aflagde GL's formand Tomas Kepler sin mundtlige beretning, hvor han bl.a. sagde til den kommende regering, at der er brug for investering og prioritering af de gymnasiale uddannelser. Lyt eller læs. Det hurtige overblik kan du læse i Gymnasieskolen. 

Har du set det? Det nye (jule)katalog fra GL' efteruddannelse

Forkæl dig selv og din arbejdsplads. Tag på kursus i det nye år. Bliv inspireret i GL's netop udkomne kursuskatalog, som du finder her eller senere på måneden i din postkasse sammen med Gymnasieskolen.​


Emner:  
Interessent: