GL-nyt: Elevfordelingsaftalen får betydning

GL nyhedsbrev
 
Hvilke konsekvenser kan det få for lærerne?

Flere gymnasier vil opleve større eller mindre ændringer i deres kapacitet, når nye elevfordelingsregler træder i kraft i skoleåret 2023/24. Seks skoler vil i skoleåret 2022/23 skulle lukke for optag.

Hvilke konsekvenser kan det få for lærerne, og hvad vil GL kæmpe for, når regelsættet omsættes i love og bekendtgørelser? Det kan du høre mere om i podcasten "Kampen om eleverne", hvor GL-formand Tomas Kepler giver sit bud.

Desværre skal gymnasierne selv finansiere det it-system, som ligger bag elevfordelingen. Det kan du læse mere om i Gymnasieskolens artikel: Nedskæringer igen: Politikere sender regning videre til gymnasierne

GL har sammen med Danske Gymnasier, DGS, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, Danske HF & VUC, Handelsskoleeleverne lavet en lille video om, at de gymnasiale uddannelser nu skal spare igen. Du kan se videoen her: https://fb.watch/9cmbMpEFC0/. Da det er vigtigt at få vist regeringen og de øvrige partier i Folketinget, at budskabet om, at vi troede, vi var færdige med at spare, kommer så langt ud som muligt, håber vi, at du vil dele budskabet. Et lille 'del' og 'like' har stor betydning.

Læs mere om elevfordeling her.


Emner: Elever
Interessent: