GL-nyt: Bestyrelser, MA-valg, Kvindernes sidste arbejdsdag, +55

GL nyhedsbrev
 

Ved du, hvad skolens bestyrelse beskæftiger sig med?

"Danmarks fremtid er under uddannelse hos jer, og derfor er jeres kerneopgave at sikre uddannelser af høj kvalitet" skriver Undervisningsministeriet, STUK, i et materiale udarbejdet om bestyrelsens regelgrundlag, opgave, rolle og ansvar. Læs mere her: STUK Velkomstpakke til nye bestyrelser.pdf

Undervisningsministeriets nyhedsbreve

Ministeriet har i øvrigt udarbejdet et nyt koncept for deres nyhedsbreve, så man nu kan abonnere på det, man finder relevant. Du kan tilmelde dig her

Kvindernes sidste arbejdsdag

Fra den 17. november 2022 og en uge frem gentager en række fagforeninger kampagnen "Kvindernes sidste arbejdsdag", som sætter fokus på mangel på ligeløn på det danske arbejdsmarked. DM, Djøf, IDA, HK, 3F, FH m.fl. deltager i kampagnen, som vil foregå på de sociale medier. Hvis du har lyst til at deltage lidt mere aktivt, kan du rekvirere et armbånd og lidt kampagnemateriale. Skriv til hbu@gl.org, hvis du vil have et armbånd. Blandt gymnasielærere viser lønstatistikken, at der generelt set er ligeløn mellem mandlige og kvindelige gymnasielærere, mens kvinder på det danske arbejdsmarked i gennemsnit får 14,2 % mindre i løn end mænd for samme arbejde. Fra 17. november arbejder danske kvinder populært sagt "frivilligt" året ud. GL deltager i kampagnen for at støtte arbejdet for ligeløn på det danske arbejdsmarked og for at fastholde ligeløn på gymnasierne. Konkret er kampagnen en anledning til at opfordre til at tage snakken med TR og kolleger om løn på skolerne og til at opfordre til åbenhed om løn. 

Er du +55 og interesseret i kompetenceudvikling?

Den Statslige Kompetencefonds Akademiker-fondspulje modtager færre ansøgninger fra ansatte på 55 år og derover, set i forhold til hvor mange ansatte der er i denne aldersgruppe. Derfor iværksætter Akademiker-fondsgruppen den særlige indsats. Den 1. december kl. 10.00 åbner en ny, midlertidig fondspulje til ansatte på akademiker-overenskomst på 55 år eller derover. Du kan allerede nu gøre din ansøgning klar. Det er bare vigtigt, at din leder ikke godkender din ansøgning, før den særlige pulje åbner den 1. december kl. 10. I denne indsats behandles ansøgningerne efter den rækkefølge, de er indsendt i. Se den nye ansøgningsguide, så du er forberedt, når indsatsen åbner. 

Stem til MA's bestyrelsesvalg

Frem til den 28. november 2022 kl. 10.00 stemmer medlemmerne om, hvem de ønsker i bestyrelsen i Magistrenes A-kasse 2023-24. Stem på en kandidat, du mener, kan varetage dine interesser som gymnasielærer. 

Bliv skarp til jobsøgning

Vi har åbnet en ny temaside på til dig, som overvejer at prøve noget nyt i dit arbejdsliv. Måske indenfor gymnasiesektoren eller måske i et andet job? Du finder værktøjer til at få skrevet et brutto-CV, der skaber et overblik og et sprog om dig selv som en professionel opgaveløser. Du finder hjælp til at udarbejde et målrettet ansøgningsmateriale og til, hvordan du laver research på det job, du overvejer at søge.

​Vitaminer til øregangen

Lyt til GL's podcast Passiar – lavet til dig, der interesserer dig for de gymnasiale uddannelser.​


Emner:  
Interessent: