Arbejdermuseet

Medlemstilbud
 
Gratis adgang

​​​​​​​​​​​​​GL har indgået en aftale med Arbejdermuseet, som ligger i Rømersgade 22, 1362 København K, så GL's medlemmer med sambo/ægtefælle og hjemmeboende børn har gratis adgang til museet.

​Lidt om museet​

Allerede når man træder ind i baggården Rømersgade ved Nørreport, fornemmer man historiens vingesus. Arbejdermuseet har nemlig til huse i den fredede Forsamlingsbygning, der i 1879 blev opført af danske af arbejdere for at have et sted at mødes.

I de historiske bygninger venter der oplevelser for hele familien. Sammen kan I opleve dagligdagen i 1950'erne – og smage den berømte kiksekage samt kaffe med Rich's. I kan besøge familien Sørensen, der flyttede til København i 1885 og dykke ned i industriarbejdets historie. I kan lade jer føre ind i festsalen, der i mere end 100 år har dannet ramme om arbejderfester, kulturelle aktiviteter og faglige møder.

Køkken_Arbejdermuseet_preview.jpeg.jpg 
 

På Børnenes Arbejdermuseum kan de mindste prøve livet som arbejderbarn i starten af 1900-tallet og arbejde som cykelbud eller bryggeriarbejder. Måske skal de hjælpe mor med at købe ind hos købmanden eller gå til pantelåneren med fars vinterfrakke? Eller måske skal de gå til hånde på Staunings fagforeningskontor og renskrive en tale på en gammel skrivemaskine. På Børnenes Arbejdermuseum må børnene røre ved alt og lege med alting.

Arbejdermuseet er åbent hver dag fra kl.10 – 16 og om onsdagen fra 10 – 19. Der er et omfattende event- og udstillingsprogram, som annonceres på Arbejdermuseets hjemmeside. Se mere på www​.arbejdermuseet.dk

​Sådan kommer du gratis ind

For at du sammen ​med din sambo/ægtefælle og dine hjemmeboende børn kan komme gratis ind på Arbejdermuseet, skal du ved indgangen kunne dokumentere, at du er medlem. Du kan medbringe Gymnasieskolen med dit navn på bagsiden, eller​ du kan logge ind på mit.gl.org​, som viser, at du er medlem. 

​Aktiviteter

SÆRUDSTILLING FRA 28. SEPTEMBER 2018

Tag med på en rejse ind i håndværkets verden. Hvor hænder og hoved arbejder sammen om at skabe. Hvor det handler om godt håndværk og om faglig stolthed. Om at håndtere et værktøj, bearbejde et materiale og om at mestre et fag.

 Arbejdermuseet2.jpg

Læs mere om udstillingen Håndens arbejde

Skal din datter være murer for en dag?

På arbejdermuseet kan børn blive ’Murer for en dag’ i efterårsferien. De kan komme i lære som mini-murere på Arbejdermuseet. De kan prøve kræfter med murerfaget, bygge med mini-mursten og møde murer-lærlinge, der viser ægte murerfærdigheder. Lad ungerne gribe murerkasketten, lær dem, hvordan hænder og hoved arbejder sammen og gør dem klar til svendeprøven. Mestrer børnene håndværket, får de nemlig overrakt det eftertragtede svendebrev og kan kalde sig selv for mini-murere.

 

Husk, at der er gratis adgang for hele husstanden for​ medlemmer af GL.

 

LÆS MERE OM MURER FOR EN DAG


 


 

Emner:  
Interessent: