Arbejdermuseet

Medlemstilbud
 

I maj måned i år er det 100 år siden, at arbejderbevægelsen fik en af sine allerstørste sejre. Efter 30 års kamp underskrev De samvirkende Fagforbund og Dansk Arbejdsgiverforening en overenskomst med 8-timers arbejdsdag, der trådte i kraft for alle fag minus landbrug og søfart 1. januar 1920. Inden da havde arbejdsdagen varet op til 10-12 timer, seks dage om ugen.

Arbejdermuseet fejrer milepælen i velfærdssamfundets historie med en udstilling, der skal få os til at reflektere over, hvad vi bruger vores tid til. Den hedder 'Kampen om tiden' og åbner officielt 4. maj med fest og optog sammen med byggefagene, der dengang gik forrest.
LÆS PROGRAM HER

​Sådan kommer du gratis ind

For at du sammen ​med din sambo/ægtefælle og dine hjemmeboende børn kan komme gratis ind på Arbejdermuseet, skal du ved indgangen kunne dokumentere, at du er medlem. 

Du kan medbringe Gymnasieskolen med dit navn på bagsiden, eller​ du kan logge ind på mit.gl.org​, som viser, at du er medlem. ​

​Husk, at der er gratis adgang for hele husstanden for​ medlemmer af GL​​​


Åbningstider

Arbejdermuseet er åbent hver dag fra kl.10 – 16 og om onsdagen fra 10 – 19. 

Der er et omfattende event- og udstillingsprogram, som annonceres på Arbejdermuseets hjemmeside.
Se mere på www​.arbejdermuseet.dk​​

​Lidt om museet​

Allerede når man træder ind i baggården Rømersgade ved Nørreport, fornemmer man historiens vingesus. Arbejdermuseet har nemlig til huse i den fredede Forsamlingsbygning, der i 1879 blev opført af danske af arbejdere for at have et sted at mødes.

I de historiske bygninger venter der oplevelser for hele familien. Sammen kan I opleve dagligdagen i 1950'erne – og smage den berømte kiksekage samt kaffe med Rich's. I kan besøge familien Sørensen, der flyttede til København i 1885 og dykke ned i industriarbejdets historie. I kan lade jer føre ind i festsalen, der i mere end 100 år har dannet ramme om arbejderfester, kulturelle aktiviteter og faglige møder.

Køkken_Arbejdermuseet_preview.jpeg.jpg 
 

På Børnenes Arbejdermuseum kan de mindste prøve livet som arbejderbarn i starten af 1900-tallet og arbejde som cykelbud eller bryggeriarbejder. Måske skal de hjælpe mor med at købe ind hos købmanden eller gå til pantelåneren med fars vinterfrakke? Eller måske skal de gå til hånde på Staunings fagforeningskontor og renskrive en tale på en gammel skrivemaskine. På Børnenes Arbejdermuseum må børnene røre ved alt og lege med alting.​

Emner:  
Interessent: