Censorrejser

 
 

​​​​​​​​​​​​​Rejser i forbindelse med censorvirksomhed ved eksamen er tjenesterejser og følger derfor Tjeneste​rejsea​ftalen​​​
Rejsetiden for censurrejser indregnes i censors arbejdstid efter reglerne for tjenesterejser uanset ansættelsessted.

Det er den skole/det kursus, man er ansat på, der afholder udgifterne til rejsen. Men det er almindeligt, at man selv arrangerer det praktiske, dvs. bestiller billetter og evt. hotelovernatning.
Det er altid en god idé på forhånd at aftale med skolen, hvad man har tænkt sig at gøre.

​​Satster, regler mv.​​
Se satser, regler mv. for censsorrejser ​​under tjenesterejser.​​

Overnatning 

Om man skal/må overnatte, afhænger af rejsetiden til det sted, man er censor. Der er ikke nogen fastlagt grænse for hvor lang rejsetid, der udløser overnatning på censorstedet. Hvis man er i tvivl, skal man inden man bestiller hotel, aftale med sin egen skole, at den vil dække udgifterne til hotelovernatning. I nogle tilfælde kan man evt. aftale med den skole, hvor man skal være censor, at starten på eksamen udsættes en time eller to, så man kan nå at være fremme uden at skulle rejse hjemmefra dagen inden. Om en sådan udsættelse kan lade sig gøre, afhænger dog af den eksamensplan, eksamensskolen/-kurset har lagt.

Hvis rejsen er forbundet med overnatning, findes der en aftale om særlige priser på bestemte hoteller. Der er et prisloft - det såkaldte hoteldispositionsbeløb.

Skolen/kurset vil normalt have en liste over relevante hoteller. Husk at nævne, at du som censor ønsker et værelse i henhold til hotellets statsaftale.

Hvis man overnatter privat på en rejse, hvor der er ret til overnatning, kan man i stedet få en fast godtgørelse for natophold - men det skal aftales forinden.

​​GL's anbefalinger ved indkvartering på tjenesterejser​​
Læs om GL's overvejelser og anbefalinger i forhold til indkvartering​ ved forskellige typer tjenesterejser og arrangementer​.​​​​​
Emner:  
Interessent: