OK24: Første forhandling om gymnasiale læreres forhold

Nyhed
 

​​​OK24-forhandlingerne er i fuld gang. Tirsdag den 9. januar 2024 var GL i ilden ved to forhandlinger i Medarbejder- og Kompetencestyrelsen. Om formiddagen talte vi om underviserarbejdstid sammen med kollegerne i DM, DJØF, IDA, Ergoterapeuterne og Psykologerne. GL's formand, Tomas Kepler, står i spidsen for disse forhandlinger.

Til præsentationen var det arbejdstagernes krav, der var i fokus. Vi præsenterede de forslag, vi har til forbedringer af det, der blev aftalt ved OK21 om arbejdstid, hvor vores hovedfokus er et mere forpligtende lokalt samarbejde.

I går eftermiddags var det GL's egne forhandlinger, der var på dagsordenen. GL's forhandlerdelegation består af Tomas Kepler, næstformand Anders Frikke, forkvinde for GL's overenskomstudvalg Anne Sophie Huus Pedersen og fra GL's sekretariat forhandlingschef Claus Schreiner Andersen og chefkonsulent Christian Gynther Hansen.

GL-forhandlere.jpg 
Fra venstre Tomas Kepler, Anne Sophie Huus Pedersen og Anders Frikke​

Ved dette forhandlingsbord blev der bl.a. talt om forhøjelse af adjunkt/lektor-tillægget. Medarbejder- og Kompetencestyrelsen præsenterede sine krav om sammenlægning af GL-overenskomsten med AC-fællesoverenskomsten, ophævelse af §4 og modernisering af tillægsstrukturen.

Forhandlingerne er først lige gået i gang, og det er derfor ikke muligt på nuværende tidspunkt at spå om, hvordan forhandlingerne kommer til at udvikle sig; udover at det bliver vanskelige forhandlinger. Men GL's forhandlere vil sammen med kollegerne i det statslige fællesskab gøre sit ypperste for at få så godt et resultat hjem til medlemmerne.

Hør, hvad GL-formanden sagde på vej ind til forhandlingerne

Emner: OK24 nyhed
Interessent: