Solidaritet og sammenhold om den danske model

Pressemeddelelse
 
Torsdag den 26. oktober 2017 var 46 organisationer på tværs af forhandlingsfællesskaber samlet i CFU
Torsdag den 26. oktober 2017 var 46 organisationer på tværs af forhandlingsfællesskaber samlet i CFU – forhandlingsfællesskabet på statens område, som repræsenterer 180.000 statsansatte.

Sjældent har jeg mødt så stort sammenhold og stålfasthed som i dag"

siger formand for GL, Annette Nordstrøm Hansen, og fortsætter

Der var 100% opbakning til CFU's formand, Flemming Vinther, som gav udtryk for stor frustration og vrede over arbejdsgivernes manglende vilje til at respektere den danske model. En kamp, vi kæmper i fællesskab.

Der er i sær opbakning til de lærergrupper, som i dag ikke har en overenskomst, men lever under lov 409. Her er der brug for frie og reelle forhandlinger.

Flemming Vinther, formand for CFU: "Den danske model skal respekteres!"

Der var enighed om, at den manglende respekt for den danske model kombineret med en kontinuerlig underfinansiering af den offentlige sektor ikke bare rammer én organisation, men alle organisationer – og dermed alle offentligt ansatte, og nu er man nået punktet, hvor nok er nok!

Flemming Vinther gjorde det tydeligt, at det ikke er en kamp mod de lokale ledelser, men at de manglende ressourcer og den manglende respekt gør det umuligt fortsat at understøtte det danske velfærdssamfund på en ordentlig måde. Der er i CFU forståelse for, at den offentlige sektor fortsat skal udvikles, men medarbejderne skal respekteres og have ordentlige vilkår. Det er en forudsætning for en velfungerende offentlig sektor.

Flemming Vinther sluttede af med at konstatere:

Vi har nået smertegrænsen. Nok er nok. Vi kan og vil ikke acceptere flere forringelser. Vores medlemmer er stolte af deres arbejde og strækker sig hver dag langt for at få tingene til at hænge sammen. Det er ikke et spørgsmål om at køre længere på literen, som Sophie Løhde udtrykker det. Det er et spørgsmål om, at hvis arbejdsgiveren aldrig stopper for at tanke, så løber selv den mest økonomiske bil tør.

På mødet blev der vedtaget en pressemeddelelse, som kan ses her: CFU pressemeddelelse 26-10-2017.pdf

Emner: OK18; OK18-forhandlingerne
Interessent: Tillidsrepræsentant